Przełóż szybę w zakładzie specjalizującym się w takich sprawach.
Printable View
Witam :)
To w zasadzie mój pierwszy post na tym forum. Do tej pory jedynie czytałem i oglądałem. Poszukuję 159 na pierwsze auto w rodzinie i zacząłem już oglądanie modeli na żywo, jednak nie wszędzie jest blisko i da się szybko podjechać. Stąd moje pytanie, czy ktoś już może oglądał te dwie sztuki?
ID ogłoszeń na OTO: 6069019771 (komis ANTOM z Katowic) oraz 6069526147 (Częstochowa, padło o nią pytanie w temacie z VIN, ale póki co bez odpowiedzi).
Macie może jakieś opinie/porady na ich temat?
Jeśli chodzi o tą z Katowic, to sam ją miałem na oku gdy kupowałem początkiem stycznia i była wystawiona za 26 900, teraz widocznie spadła z ceny. Niestety nie byłem jej oglądać, bo zniechęcił mnie kolega z forum, który oglądał tam inną 159, ale w sedanie (swoją drogą dalej tam stoi) i mówił, że była bardzo zaniedbana (oczywiście na zdjęciach i telefonicznie wszystko ok), więc odpuściłem sobie ten komis, bo znalazłem swoją (prawie) idealną.
Oczywiście nie zniechęcam, jeśli nie masz tam daleko, to zawsze można sprawdzić.
Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka
Cześć ! Jestem nowy na forum nie wiem jak utworzyć nowy post, poszukuje porady, przymierzam się do kupienia pierwszej swojej alfy:) mam budżet ok 25 tysięcy zależy mi w sumie na konkretnym kodelu alfą 159 2.4 Q4 polift są w sumie 3 sztuki na całym otomoto, na mobile.de tez wcale ich więcej nie ma, szukać w ogóle czy dać sobie spokój?
Możesz obejrzeć przecież. Jak sam zauważyłeś, takie egzemplarze są rzadkie, więc te wystawione mogą wymagać wkładu finansowego.
Bardziej chciałem się dowiedzieć od kogoś kto taka posiada na co zwrócić uwagę. Nie szukam w tej cenie ideału ale wiadomo, utopić 25k to niebyłoby przyjemne :)
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
jak w każdej 159, dodatkowo sprawdziłbym silnik pod kątem pękniętej głowicy i poczytał o usterkach wału, z tego co kojarzę ludzie pisali, że są problemy i brak części, pozostaje wcale nie tania regeneracja bądź używki z demontażu. ja przy zakupie auta w takim budżecie i wymaganiach szacował pakiet startowy na min 5tys. może nawet bliżej 10-ciu. No i przede wszystkim sprawdź, czy auto nie jest odwinięte z drzewa.