Bez prasy, lub dobrego imadła się nie obejdzie. Oczywiście wahacz trzeba wyjąć.
Printable View
Bez prasy, lub dobrego imadła się nie obejdzie. Oczywiście wahacz trzeba wyjąć.
Czyli robotę przekładam na sobotę.
Podejrzewam, że tam wahacz jak i sama tuleja siedzi od nowości więc pewnie, a raczej wręcz na pewno jakiś tam luz na tej tulei się zrobił.
Dzięki za odpowiedź, będę szukał kogoś z prasą w pobliżu.
Ta tuleja jest wprasowana w mozna to nazwac "piaste",czyli elemencie mocowania lozyska,amortyzatora i zacisku hamulca.Jest troche roboty przy demontazu.Szczegolnie dluga sruba mocujaca wachacze poprzeczne.
Sprawdź lepiej czy tam jest ten luz, bo tak to szkoda roboty, a podejrzewam że ta górna tuleja się wyrobiła (wprasowana w wahacz poprzeczny)
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...015/10/185.jpg
To w końcu te tuleje ze zdjęcia, gdzie przychodzą? Takowe kupiłem dawno temu i teraz się zastanawiam..
Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka
To są te o których mówiłem, są w wahaczu podłużnym. One się rozwalaja i guma lata luźno w metalowej tulejce.
Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka
Czyli żeby wymienić, wystarczy sam wahacz wykręcić? Da radę podejrzeć od spodu w jakim one są stanie?
Tak.Wystarczy wymontowac wachacz.Czasem ciezko odkrecic od nadwozia.Od spodu wszystko zobaczysz.
Dziękuję za odpowiedzi :)
Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka
Panowie,
Walcząc z podsufitką (na marginesie w 164 nie ma tragedii) odkryłem, że ogrzewanie tylnej szyby nie działa, bo szyba nie jest do niczego podłączona. Nie bardzo mogę znaleźć przewody. Ktoś pamięta którędy one idą? W ostateczności pociągnę nowe.
Przy okazji - z prawej strony szyba ma dwa konektory, a z lewej jeden. Jak to ma być podłączone?