Napisał
Fawkes
Hej, ja mam trochę inną sytuację... Otóż auto to Alfa 159 Tbi z końcówki 2011 roku, przebieg 31000 km.
Od jakiegoś czasu słychać wycie z okolic silnika, które się wzmaga wraz z obrotami i gdy ruszam kierownicą.
2 dni temu sprawdziłem płyn wspomagania i miałem ten zielony..ale w okolicach minimum.
Dziś byłem w ASO, gdzie zgłosiłem ten problem, po czym wymieniono mi płyn znów na zielony z tym że teraz w okolicy maximum.
Niestety po drodze do domu nadal słyszałem wycie jak stałem na światłach, a po dojechaniu do domu przy parkowaniu (i manewrowaniu kierownicą mocniej), coś jakby nagle huknęło w okolicy maski i jak podniosłem maskę na włączonym silniku, to zbiorniczek wspomagania był z góry mokry jakby płyn się wylał, więc go odkręciłem a tam płyn buzuje, że aż tryska fontanną do góry (choć się nie pieni).
Przeczytałem cały ten wątek, ale czy u mnie (auto z końcówki produkcji) to może być też problem ze zbiorniczkiem czy szukać od razu pompy/maglownicy?
Jutro jadę znów do ASO, ale nie wiem jak z nimi gadać, bo oni przeważnie nie widzą problemu...