-
Kod:
Lambda 1 (Pre-Cat): oscylacje w zakresie 0,3-1,5V
Lambda 2 (Pre-Cat): narastająco od 2,75V do 2,9V
Lambda 1 (After-Cat): stabilnie 4,8V
Lambda 2 (After-Cat): brak sygnału
- szkoda ze nie masz w stopce jaki ty masz silnik.
- po ilości sond widzę że masz jedyny mozliwy czyli CV 120 , a może sie mylę.
- za to przebiegi tych sond to wielka niewiadoma.
- 147 od wersji 1.6 120 CV ( z wariatorem ) ma 3 sondy, dwie pre-cat oraz post-cat za katalizatorem.
- wszystkie te sondy są sondami waskopasmowymi, czyli dają napięcie od 0 - 0.98 V.
- zakres napięcia 2.5 V wskazuje na użycie sondy szeroko-pasmowej, co jest dziwne.
- zobaczymy jak podasz rok produkcji auta.
-
silnik: 1.6 120 CV
ECU: Bosch Me7.3.1 EOBD
rok produkcji: 2004
edit:
załączam export danych sondy.
pierwszy jest logowany na wolnych obrotach,
drugi podczas jazdy
http://chomikuj.pl/ocp
Na moje oko padnięta jest sonda za katem. Caly czas podaje 0V
Czy istnieje taka możliwość, żeby kabel w komorze silnika się rozłączył? Który to jest?
Grzebałem wcześniej przy kablach, dlatego pytam...
pozdrawiam
Michał
-
Wiem ze pewnie juz bylo takie pytanie, ale z racji temperatur nie mam jak walczyc z podlączeniem na zewnątrz ( nie mam narazie garażu dostępnego i nie próbowałem podłączać), a ten wątek mnie przeraża;) za przeczytanie go w całości jakiś dyplom ukończenia szkolenia powinien być:) . Mam win 7, kablem ten co polecacie z krakowa i zainstalowelm sobie sterowniki, FES i alfa diaga i wszsytko się włacza i wykrywa kabel, tylko widze ze tu jest opisane dużo problemów, i mam takie pytanie czy one sie pojawiają przy podłaczeniu do auta? czy juz przy instalacji? bo jak przy instalacji to czemu mnie ominęły?:)
-
Bo dobrze zainstalowałeś ? :P
-
no kilkalem jak należy:) aż sie z myszki kurzyło:) sterowniki sie zainstalowały , mam go na com 4, FEs i alfa diag startują widzą kabel, tlko jest komunikat o przekręceniu kluczyka, no bo kabel w powietrzu wisi, bo zimno. i tak sobie pozwoliłem na szybkie pytanie, czy jest jakakolwiek szansa ze to zadziała bez tych maszyn witrualnych itp? bo mam maszyne z xp, i czytalem o tym troche tylko nie wiem gdzie jest problem ze mi sie zainstalowalo, ze nie chce zobaczyć potem auta? Jeszcze raz sory za powtarzanie, ale dla kogos ogarnietego to pare sekund na odpowiedz, a dla mmnie to pare godzin kopania w tym watku:)
-
Powinno działać. Podłaczysz do auta będziesz wiedział.Polecam nagrzac auto w środku i będziesz siedział w ciepłym. Nie widze problemu nawet przy -20.
-
tak wiec po próbie mam takie pytanie. Czemu Alfa diag działa bez problemu, a FES się czesto wyłącza i nie odczytuje parametrów, też tak macie? ( w fesie mam opoźnienie koło 100 ms pewnie przez to) Czy jak zainstaluje na maszynie wirtualnej pod XP kiem to bedzie lepiej? czy to problem z wersją programu czy czyms takim
-
mam podobnie, ale tylko na jednym laptopie, teraz to nawet FES nie łączy się w ogóle i bardzo zwalnia system podczas próby połączenia z ECU
na drugim wszystko jest ok
te same systemy operacyjne, ten sam kabelek, te same stery, a laptop na którym nie działa FES jest co najmniej dwa razy szybszy od tego na którym FES działa
-
@szczur_de
- miałem szczere chęci cos ściagnąc z twego linku ale...
..zaloguj sie na inne uprawwnienia
..zakonczono
..połaczono
.. zakonczono
..ładuj obrazy z wyprzedzeniem
..przeczytano
.. zalogowano i tak w kółko, fajne.
- i nic kicha, widze te pliki ale nie moge ściągnąć, czemu nie na forum, z RAR-a plik może być wielkości 48 MB.
-
1 załącznik(i)
OK, w załączniku zRARowane logi i screeny.
(przepływomierz nr 281 002 309)
pozdrawiam