Ja mam Falkeny na 19" i trochę za szybko się kończą. Wcześniej były Continental SportContact3 i niebo a ziemia a do tego cichsze
Printable View
Ja mam Falkeny na 19" i trochę za szybko się kończą. Wcześniej były Continental SportContact3 i niebo a ziemia a do tego cichsze
1575 zł czyli bliżej 1600 niż 1500 a z przesyłką to już ponad 1600
Jeżeli już muszą być Falkeny, to tutaj są po 1448, darmowa przesyłka. Minus, dwa tygodnie trwa dostawa.
http://logistykaopon.pl/p/84690-falk...-xl-c-a-1-69db
Załącznik 224369
Czym więcej komentarzy tym większy mętlik w głowie i nie wiem co kupić.
Na Continental'e mnie nie stać.
450zł/szt. to max ile mogę wydać, a patrząc na tą grafikę to ewentualnie Hankook'i które teoretycznie wystarczą na 1 tys. km więcej, ale gorzej wypadły w testach.
Nie kombinuj, wulkanizatora, po tym co poleca, to już wiesz czy słuchać .
Nie ma szans abyś poza ewentualnym efektem placebo, zauważył różnicę w zużyciu, działaniu, głośności itd. opon z grubsza z jednej półki cenowo jakościowej. Idź wybraną drogą i tyle. Co do logistykiopon - potwierdzam, trwa długo realizacja, ale wszystko jest ok, a ceny konkurencyjne. O, a i z allegro Pływak Ci podał linka.
Z Nokianami też tak rok/dwa/trzy lata temu było (zLine , czy zimowe ) - początkowo stosunkowo niskie ceny, później podrożały trochę jak zagościły czy sezon nadszedł.
http://allegro.pl/225-50-17-98w-xl-p...742720436.html zależnie co sprzedający miał na myśli mówiąc "z nowego testowego samochodu"
ale chyba tak jak piszesz, nie będę kombinował i zostanę przy falkenach.
Rocznie robię tylko około 12 tys. z czego wiadomo trochę na zimówkach, to jak je zedrę to kupie nową Alfę :D
Raczej kupię na allegro, bo nie mogę tyle czekać, jak nie wymienię teraz w piątek do dopiero za 2 tyg będę mógł.
Z nowego, to bym się zastanawiał jak ktoś kupuje nowe auto, i wymienia od razu w salonie czy zaraz po wyjeździe na większe na przykład , a te na których przyjechało sprzedaje. Sam tak sprzedawałem. Ale to trzeba znać sprzedawcę.
Z wymianą na letnie pośpiechu nie ma, tu nie ma ryzyka "zaskoczenia przez śnieg" - co się przy sezonie granicznym może zdarzyć przed zimą i w zależności od tras/podjazdów będziemy na letnich udupieni. W drugą stronę spokojnie można jeździć na zimowej jakieś nie autostradowe spokojne jazdy, w najbliższych tygodniach 20 stopni raczej nie będzie.
Na 12 tys rocznie, z zimą łącznie to prędzej ze starości je wymienisz a nie zużycia, lub zmiany samochodu lub felg :) Ale i z allegro przypuszczam że strachu nie ma jak nowe i faktura itp. a będą od razu.
Viking PROTECH HP 225/50 R17
Jeździł ktoś kiedyś na tym wynalazku? Widziałem na paru stronach promocję na około 250 za gume. Ciekawe ile to jest warte.