Wczoraj zrobiony przegląd, żadnych zastrzeżeń diagnosty, jakiś czas temu odebrane felgi zimowe z malowania a dziś kupione opony zimowe.
Printable View
Wczoraj zrobiony przegląd, żadnych zastrzeżeń diagnosty, jakiś czas temu odebrane felgi zimowe z malowania a dziś kupione opony zimowe.
Całość malowana czarnym matem na 360st.a później rotexem delikatnie splanowane napisy,prosta robota,trzeba tylko dobrze odtłuścić korpusy
Dziś pierwszy raz użyłem glinki do czyszczenia lakieru - REWELACJA - żywica, soki, smoła - wszystko doczyściłem :)
Potem twardy wosk i autko błyszczy jak ta lala!!! :)
DF
Drobiazg ale efekt szok, nakleiłem naklejki 3D z logiem Alfy na przód i tył, każdy wie że logotypy lubią sobie blednąć, a teraz jest jak nówka sztuka
Widać, że temat znalazł się z dużym odzewem :)
Dzisiaj umyłem, odkurzyłem, dałem jeść, wziąłem na spacer poza miastem, a kilka dni temu kupiłem nowe radio :)
Prawy przedni górny wahacz wymieniony. Czas operacyjny 3h ze wszystkim. :))
Wysłane z iPhone 4S. :-)
U mnie dzisiaj mała konserwacja podwozia:
Załącznik 110194Załącznik 110195Załącznik 110196Załącznik 110197Załącznik 110198Załącznik 110199Załącznik 110200
Oraz montaż rury Turbo-IC z kwasówki od misiu7911, górna jeździła na aucie od pewnego czasu:
Załącznik 110201Załącznik 110202Załącznik 110203Załącznik 110204Załącznik 110205
Widzę kolega z tego samego miasta. Pozdrawiam.
Dziś 159 dostało nowy olej castrol 0W 40 Oraz płukanie silnika i nowe koło pasowe na wale zresztą nie potrzebnie bo stare było całkiem dobre.
A ja dziś swoją zbadałem komputerem i znów pojawił mi się błąd P0703 :(
Bella dostała nowe lampy. Jeszcze został montaż.
Zamówiłem akumulator Bosch S5,w poniedziałek będzie do odbioru,tak więc zima nie zaskoczy:cool:
zmienione koło pasowe wału krobowego bo stare już się rozpadło :P Po ściągnięciu rozpadło się na 2 części :D Zamontowane używane, ale w bdb stanie w ogóle nie zużyte Dayco :) W końcu przestało mi stukać jak silnik był zimny
Zalana pod korek, wypucowana, nawoskowana, wyprane dywaniki i cała wykładzina podłogowa i zaślepiony egr :D
Nowy aku centra futura 72ah :)
Dziś moja piękna dostała całe nowe zawieszenie z prawej strony z przodu - wahacz górny + dolny. Nareszcie cisza ;)
Jesień idzie, robi się mokro więc wleciał nowy zestaw gumiaków.
Zamontowany nowy akumulator Bosch S5 77Ah/780A i nowe żarówki Osram Silverstar:cool:
I jak świecą?, a ja u siebie przeczyściłem odmę oraz nawoskowałem karoserię :)
Przepolerowane klosze z łuszczącej się farby, a teraz trwa szlifowanie trójkątów z lusterek z łuszczącej się farby i białego nalotu (co dzień po trochę)
Wpadły w końcu nakładki na pedały :)
Wymienione łożysko po stronie kierowcy,w końcu cisza.
Wywalony Castrol Magnatec 5w40, zalana Selenia 20K 10w40. Całkiem inna praca silnika, wariator nie grzechocze przy odpaleniu :)
Wymieniona uszczelka pokrywy zaworów,nowy olej Mobil s-s,wymienione fajki świec ,dwie były naderwane i zaczęło przebijać i falować obrotami,teraz cyka jak zegarek:)
Założona ramka pod radio, i juz nie widać śrub i szczelin wokół radia :D
Wymieniony przegub firmy LPR i łącznik stabilizatora firmy Moog w końcu cisza w aucie :)
W tym tygodniu zalożyłem nowe amortyzatory przednie Bilstein B4 wraz z odbojami i osłonami Sachs oraz przeczysciłem czujnik doładowania.
Sent from my iPod touch using Tapatalk - now Free
Pozwoliłem swojej belli wejść w ostry zakręt, z ograniczeniem do 70 km/h, z prędkością 125 km/h i o dziwo bella sama mnie z tego zakrętu wyprowadziła. Fantastyczne uczucie jak samochód jest sprawniejszy od użytkownika
Ograniczenia są stawiane w PL chyba dla tirów. Jeśli twierdzisz ze auto jest bardziej świadome możliwości niż Ty, to jestes na prostej drodze żeby zrobić sobie krzywdę.
Wymieniłem komplet hamulców przód (tarcze+klocki) firma Ate ;)
Również wymienione tarcze z klockami na przodzie oraz olej na selenia 20k.
Dzisiaj było myju myju na myjni :) i psikusa mi zrobiła w drodze do domu... pedał sprzęgła zapadł się i nie wraca więcej niż do połowy, biegi ciężko wchodzą, przy wciśnięciu sprzęgła słychać szum, a z racji że ojciec mechanik samochodowy to ja coś też tam szperam, udałem się prosto na warsztat i wstępna diagnoza wykazała że prawdopodobnie docisk sprzęgła upadł więc sprzęgło będzie do wymiany :(
Wgrałem polski język do Blue&Me i moja Alfa gada do mnie po polsku :)
A to i ja się pochwale co prawda nie dziś, a wczoraj wymieniałem olej, filtr oleju i powietrza.
Teraz na swoją kolej czeka piasta + łożysko do tyłu.
Wymiana świec, dopalające miały już dosyć :P
Dzisaj zainstalowalem w Brerze Dension Gateway Lite BT pod gniazdo zmieniarki CD. Wreszcie mam podłączenie USB, mp3 i moge sluchać muzyki przez bluetooth z telefonu :) Polecam, wszystko działa jak trzeba!
Wczoraj wymienione wszystkie 8 świec NGK-R ,i założona nowa chłodnica bo stara zaczęła lecieć.Jak ktoś nie wie, jak może wyglądać "zgniła"chłodnica ,to proszę Załącznik 111465Załącznik 111466 Po za tym dziękuję konstruktorom za ten wynalazek Załącznik 111467 i dostęp do niego.Gdyż po złożeniu wszystkiego to ustrojstwo zaczeło przepuszczać i trzeba było założyć gumowy przewód.
Założyłem Q2 do 166.
Robota na cały dzień.
Ale wrażenia z jazdy próbnej bezcenne
Mm
Wysłane z mojego LT26i przy użyciu Tapatalk