Jak ze zdjęć wywnioskowałeś że stoi od Stycznia :)?
Cos więcej apropo przebiegu? Z jakiego jest kraju? Produkcja 2008 to widać że gość już na starcie na aukcji Robi w Balona. Bo ma napisane że produkcja 2010 :)
Warto się tym w ogóle interesować?
Printable View
Czy ktoś zna kogoś kto specjalizuje się w AR/autach włoskich, żeby sprowadzić AR 159 TBi SW z zagranicy?
Gdyby ktoś chciał sprzedać swój egzemplarz, to proszę o kontakt. Za uczciwe i zadbane auto jestem w stanie dobrze zapłacić.
Znalezienie czegoś w Polsce to dramat. :( Widziałem kilka aut i zawsze jest coś kombinowane albo zatajane, jeszcze nikt ze mną szczerze nie porozmawiał. Przy pytaniach odwracanie wzroku albo agresja. Szkoda gadać...
Data rzeczywiście może być nieustawiona, bo nie zwróciłem uwagi na zegar i temperaturę. W kraju od maja 2019r.
Zestawienie się zgadza:
140DW2101000 - SW 1.9 JTD 8V CF4 SPORT 6M GS I/CE
Engine: 6114164 Vehicle: 07184824 Prod. date: 12/7/2008
Vin : ZAR93900007228392
POJ.CYLINDRÓW 1858-1910 CC (CC1.9)
MOC 120 KM 1.9 8V JTD CF4 (KW88)
KIEROWNICA STR.LEWA (GSX)
TYP NADWOZIA STATION WAGON (TCSW)
ZBIORNIK PALIWA DIESEL (CMBDS)
POZIOM WYPOSAŻENIA ELEGANTE/SPORT (EX HIGH) (LL2)
(SSĄCY/TURBO) TURBO (A/TTRB)
EKOLOGIA LIM.CEE FASE 4 (ECOCF4)
LICZBA CYLINDRÓW 4 CYLINDRY (NC4)
LICZBA ZAWORÓW 8 ZAWORÓW (VLE8)
MODEL ROKU ROK 2008 (MY08)
TYP TRAKCJI 2 KOŁA NAPĘDZANE (TT4X2)
WYPOSAŻENIE RYNKU WŁOCHY/EUROPA ŚRODKOWA (AM00)
3 TYLNY ZAGŁÓWEK Yes (511)
6 BIEGOWA SKRZYNIA B. Yes (076)
AIR BAG KOLAN PO STRONIE KIEROWCY Yes (150)
CRUISE CONTROL ((TEMPOMAT) Yes (416)
DASZEK SPECYFICZNY 1 Yes (4GS)
DEZAKTYWACJA AIR-BAG PASAŻERA Yes (4DK)
ELEKTR.PODNOŚNIK SZYB TYLNYCH Yes (023)
GNIAZDO WTYCZKOWE 12V Yes (823)
KIEROWNICA SPORTOWA Yes (321)
KLIMATYZATOR AUTOMATYCZNY Yes (140)
KOŁA ALU EXTRA SERIA 13 Yes (4WQ)
KOŁO ZAPASOWE (DOJAZDOWE) Yes (803)
LAKIER METALIZOWANY Yes (210)
LAMPY P/MGIELNE Yes (097)
LUSTERKA ZEWN. MALOWANE Yes (976)
RADIO Z CD Yes (564)
REFLEKTORY HALOGENOWE Yes (096)
SIEDZENIA TYLNE DZIELONE Yes (195)
SIEDZENIE PASAŻERA Z REG. WYSOKOŚCI Yes (454)
SPECYFICZNY UKŁAD WYDECHOWY Yes (947)
SPECYFICZNY ZESTAW WSKAŹNIKÓW 2 Yes (4RQ)
STEROWANIE Z KIEROWNICY Yes (245)
TRIP-KOMPUTER (PODAJE DANE TRAKCYJNE) Yes (48F)
VDC - VEHICLE DYNAMIC CONTROL Yes (392)
WKŁADKI ALUMINIOWE Yes (156)
Z LICZNIKIEM KM Yes (050)
ZEST.PEDAŁÓW EXTRA SERIA 1 Yes (4CS)
Wyraźnie uważam tak jak [MENTION=64256]Klonek[/MENTION] "to nie uroda". Czarna chmura oznacza coś nie halo (wtryski, nieprofesjonalny tuning). Moja 159 jest zrobiona na 186Hp/408Nm (oczywiście chucham na nią i wszystko jest perfecto), nawet zaraz po chipowaniu sprawdzałem z synem, który za mną jechał i obserwował czy aby nie kopci (był to jeden z priorytetów wirusowania). Owszem przy mocnym depnięciu diesel coś tam czasami, delikatnie puści ale jest to, nazwijmy kolokwialnie, mgiełka a nie czarna chmura. Pozdrawiam.
PDC tylne brakuje. lusterka malowane, a jest satyna. pakiet sport plus nie był opcją po drugim lifcie?
w tych pieniądzach już możesz trochę powybrzydzać (zadbany 2,0JTDM w specyfikacji TI jest jak najbardziej osiągalny za te pieniądze).
Alfa ma ogólnie dobre silniki, tylko muszą być zadbane. 1,9 są rozsądnym kompromisem pomiędzy niezawodnością, dynamiką, a kosztami eksploatacji.
No właśnie jeżdżę zazwyczaj do Pracy codziennie około 20km i z powrotem, prędkość 120-140, trasy dłuższe powyżej 100km raz do roku. Oczywiście Combi ze względu na Dzieci itp.
Jak poznać według ciebie Zadbany Silnik żeby nie wpaść na minę? Pewnie Po zakupie tego 1,9 zaraz bym Chipował. Te 2,0 trochę się boje ...
Była by to Przesiadka z Audi A4B5 2001r. 115km też Combi w której silnik też właśnie 1,9 TDI AJM posypał się strasznie (uszczelka pod głowicą, EGR, Turbina, Rzyga olejem aż żal patrzeć, dołożyłem do niej już Dwukrotność jej wartości. Pytanie czy warto iść w AR z 2010r. itp...