-
Hah. Tez myślałem o nawigacji i bluetoth, ale ocknąłem się, że to bardzo pomocne rzeczt w aucie, którym jeżdżę na co dzień (robię ponad 110 tys kn w rok). 164 śmigam rzadko i zawsze tam gdzie znam drogę. W odsieczy jest zawsze komórka zamiast GPS.
Reasumując zestaw głośnomówiący chyba jednak wpadnie to GPS już nie. Celuję raczej w radio z Chryslera. Klapkę mam zepsutą, poza tym sama jej tekstura mnie odpycha.
-
Moja klapka też jest nieciekawa... dlatego myślałem żeby to rozebrać i wsadzić tam 2 din z nawigacją, bluetooth i oczywiście radio odtwarzaczem. Autem jeżdżę na co dzień, więc wyposażenie przydatne, a i lubię mieć w aucie różne "gadżety".
Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka
-
-
Witam. Koledzy czy zegary w QV bywały białe, czy to jakiś tuning- wolę czarne tło. Proszę o komentarze na temat tego egzemplarza. Pozdrawiam.http://olx.pl/oferta/alfa-romeo-164-...5-IDc4QoX.html
-
Nie były białe. Podobnie jak skóra na kierownicy czy daszku były czarne.
Zegary akurat słabo wyglądają :)Cały samochód - trudno powiedzieć. Większość 164 dobrze wygląda.
-
Pytanko odnośnie twardego sprzęgła. Ktoś kiedyś pisał że wyrzucił tę puszkę, do której idzie przewód od wysprzęglika - tą puszkę zamontowaną pod puchą z filtrem powietrza. Czy gwinty są takie same w tej puszce i wysprzęgliku czy trzeba coś przerabiać?
-
takie same. Gdyby nie konieczność demontażu obudowy filtra trwałoby to 10 minut. Puszkę z resztą możesz zostawić na miejscu.
Jedyna rzecz, o której musisz pamiętać to późniejsze odpowietrzenie układu. Dobrze też zalać gwinty naftą, albo WD40. To jednak stare auta ;)
-
Dzięki bardzo za info. A czy ktoś wie od czego jest to ustrojstwo - mam na myśli ta puszkę ;-)
Wysłane z mojego LT22i przy użyciu Tapatalka
-
Odpowiada ona za niwelowanie drgań pedału sprzęgła
-
To rodzaj amortyzatora. Niweluje drgania (choć te w zasadzie nie występują :)), ale chyba bardziej nie pozwala na zbyt gwałtowne załączenie sprzęgła.