Super ! Ja kibicuję. Zawsze jak jakaś 155 może wrócić do życia. A V6 to już absolutnie.
Printable View
Super ! Ja kibicuję. Zawsze jak jakaś 155 może wrócić do życia. A V6 to już absolutnie.
Dzisiaj mam kilka h wolnego czasu :)
Taki jest zamysł, ponieważ zbyt wiele osób wspomina o oddaniu tego "eksponatu" na złom, a wkładanie z powrotem TSa nie widziało mnie się nigdy.
Swoją drogą, to jeśli był by ktoś zainteresowany, to mam kompletny silnik 1.8 8V TS z wersji Formula w idealnym stanie z przebiegiem około 130-140 kkm.
myślałeś cos o skrzynce 6 biegowej do tej V6?
Witam szanownych pokręconych, dawno mnie nie było gdyż nie mogę nic zepsuć :), ale coś bym w końcu porobił z nudów, gdzie dostanę szklanki jakieś porządne bo trochę jedna mi klepie, jak składałem silnik jakieś 20tkm temu to delikatnie były "pomłotkowane". Pamiętam że ktoś z nas kupił Ajusy które mu szybko wyrezały wałek, więc tego ścierwa nie chcę zakładać. Robota szybka i przyjemna więc z chęcią bym sobie je zmienił. Pozdrawiam
Tomi kiedyś kupił do swojej 155V6 nowe popychacze i odrazu je wyklepało, trzeba kupić dobrej firmy te popychacze
Właśnie o Tomiego chodziło, świta Ci Andrzej gdzie to ogarnąć można?? Używek z rozmbiórki raczej dobrych nie dostanę, z drugiego silnika po 350tkm lepiej nie wyglądają :)
a poczym poznac ze wybite
U Tomiego powierzchnia czołowa sie poprostu zapadła od uderzeń krzywki wałka. Wybita szklanka ma wżery na powierzchni czołowej i jest też lekko zapadnięta