Przykrecilem latająca klamkę w schowku pasażera. Od razu nasz komfort jazdy się poprawił:)
Printable View
Przykrecilem latająca klamkę w schowku pasażera. Od razu nasz komfort jazdy się poprawił:)
W dniu wczorajszym wymieniony w końcu zbiorniczek wspomagania :) Plus zalany 1 L nowego płynu GI/E. Koniec z efektem "gumowania" na kierownicy :D a i jak lekko teraz wspomaganie chodzi - miodzio ;x
Wymieniony czujnik powietrza dolotowego na kolektorze ssącym - w poprzednim, podczas czyszczenia - osłonka "pręcika" została w kolektorze, trzeba było wydłubywać ;x
Plan był jeszcze na CARBON na paru elementach ale z czasem się nie wyrobiłem . BTW :> na srebrnym aucie które elementy polecacie do oklejenia czarnym CARBONEM ?
wymieniłem wczoraj komplet amortyzatorów + łączniki stabilizatora.............co za jazda!!!!
Dziś rozebrałem górne wahacze z przodu plus amorki - weryfikacja - i w wahaczar TRW swożnie dobre - postanowiłem zakupić same tuleje MOOG-a, amorki z poduszkami też zamówione oraz gumy na drążki stabilizatora.
Niesamowite ale nawet łączniki stabilizatora nie wykazują żadnych objawów zużycia. To cieszy.
Przy okazji konserwacja ognisk korozji oraz malowanie zacisków.
Narobiłem się przez widelec w lewej kolumnie - śruba była tak zapieczona, że tylko kątówka dała radę! :) Niestety koszt podwyższony o nowy(używany) element, który nie był planowany do wymiany.
Over.
Fabryczne radio dostało moduł Dension Gateway Lite emulujący zmieniarkę, dzięki czemu od dzisiaj gramy z iPoda (a po zakupieniu dodatkowej przejściówki na Lightning, również z iPhone'a 5).
wymyte z zewnatrz, w srodku z odkurzeniem, pstrykniete fotki w końcu ;)
W sobote umyta,odkurzona i nawoskowana jak co tydzień a z racji tego że minął w niedziele nam roczek dostała naklejeczke na scudettoZałącznik 111809
Co prawda z dzisiaj to nie będzie, ale ostatnie dwa tygodnie :
- kupiona 5 felga na zapasówkę 19 cali wzór TI
- kupiona pokrywa na silnik w lepszym stanie
- kupiona nowa pokrywa na klemę +
- kupiony komplet wycieraczek, przód MotGum + tył Noname
- kupione 5 świec żarowych BERU GN059
- akumulator Varta Silver 77ah
I to jeszcze nie koniec, wiem że to będzie droższy romans niż z ostatnią "Hiszpanką" :)
Nie dziś,ale dwa tygodnie temu kolega wgrał mojej Alfie nowy Soft.
Do tej pory nie mogę się nadziwić,że komputerem można tak odmienić samochód.
Nie wiem na ile ją podkręcił,ale powiedział że będzie ok i bez awarii.
Bryczka zbiera się jak szalona. Trzeba uważać żeby licznika nie przekręcić;)
Ciekawe ile sprzęgło wytrzyma:cool:
- - - Updated - - -
Świecą bardzo dobrze i daleko.
Dają fajne białe światło.W auchanie płaciłem za nie koło 40zł za sztukę.
Zamówiony nowy rozrusznik, może przestanie strzelać focha w najmniej odpowiednich momentach...
drugi raz w ciągu 10 dni dostała full do picia
niby poli mało a jak mało poli to sie jeździ a jak sie jeździ to pije
a jak pije to trza jej loć
kurde 700zł w 10 dni na gnój :-(
kogo ?
bo mnie nie
kolega Izane wie dla czego :-)
ot zwykła prosta zależność i tyle
boli to mnie tylko jak pohulam trocha lepi przez dłuższy czas i trza lać 7/100
ale jak 6,1-6,4 to luuuzik
Jakies stawki za on macie dobre?;) ja niestety standardowo na shellu 5.65 zl a spalanie od 5.5 w gore;)
Wysłane z mojego GT-N5110 przy użyciu Tapatalk
Boli to jak widzisz, że się wir w baku robi :) Ale coś za coś, dźwięk V6 dobrze uśmierza ból :D
Wysłane z mojego LT26i przy użyciu Tapatalka
Oj boli ;)
A ja dzisiaj auto od lakiernika odebrałem :cool: podłoga zabezpieczona na zima ognisko rdzy na drzwiach kierowcy usunięte i polakierowane więc zima może przychodzić :P ale to tak za 2 tygodnie bo teraz musze odkopać jeszcze oponki i je wymienić no i auto umyć przed zimą..
Założone nowiutkie ramki klubowe:)
W końcu kupiłem pora wycieraczek za prawie 80zł, firma Champion, ktoś miał do czynienia?
Dziś założyłem ramki po FL
A moja Bella dostała nowe przegub wewnętrzny teraz nic nie stuka i nie puka :D:P
Zakonserwowane podwozie - profile zamknięte i podłoga !!!:)
Niech idzie zima
DF
Moja po chwilowym kaprysie w postaci pękniętego dolnego dolotu dostała komplecik z nierdzewki. Przy okazji wymieniłem olej i filtry oraz wyczyściłem EGR i czujnik doładowania,bo po tym jak strzeliła rura dolna musiałem przejechać jeszcze około 200 km i jak patrzyłem w lusterko to widziałem tylko czarną chmurę za sobą i zastanawiałem się ile tej sadzy zostanie w oleju?:( Teraz wszystko czyściutkie a pod maską też jakby ładniej:)Załącznik 112052Załącznik 112053Załącznik 112054
Alfa dziś dostała nowy filtr paliwa KNECHT, nowa podkładka pod korek miski (pompowana podkładka już była do niczego) w środku została odkurzona i odparowana cała tapicerka i na sam koniec mycie i woskowanie teraz się błyszczy :)
Alfa dostała w przeciągu tygodnia konserwację podwozia i nadwozia, nową przepływkę, nowe linki ręcznego, nowy olej w skrzyni i nowe kompletne sprzęgło.
A i mechanik przegwintował i nasmarował większość śrub z w zawiasie.
Mam nadzieję że mi się odwdzięczy.
Wymieniłem wycieraczki zobaczymy czy dobre :confused:
http://allegro.pl/wycieraczki-oximo-...630449152.html
wczoraj miarka sie przebrala. Żeby co trzy tyg zmieniac zarówki z przodu?? masakra. Wiec kupilem zestaw HIDów. (swoja drogą ciekawe ile to wytzyma) Wrażenia? droga lepiej oswietlona a auto nabralo "wartosci" po nocnej wycieczce po miescie wiekszosc spotkanych znajomych pytala czy znowu zmienilem auto^^ no ale zobaczymy jak to bedzie przy kontroli naszej policji :D a i żeby nie bylo, po zamontowaniu proba czy nie oslepiaja, Ja w jeden samochod a znajomy moją alfą i mijalismy sie z przeciwka i powiem ze jest jak być powinno :)
dziś wymianiłem przednie górne wahacze (Lemforder) i zakupiłem zbiorniczek od płynu wspomagania - wymienię wkrótce.
Nowe wycieraczki, pełen bak i myju, myju :D
Moja Alfa dostała nowy znaczek na scudetto :)
Stary znaczek:
Załącznik 112635
i nowy:
Załącznik 112636
Zalana i porządnie przegoniona bo akurat DPF zaczął się wypalać :)
wczoraj wypucowany wyodkurzany porządnie bagażnik:)
A ja umyłem i nawoskowałem :rolleyes:
Wysyłane z mojego Live With Walkman za pomocą Tapatalk 2
Myta (po czym zaczęło padać i mycia już nie widać) i zaopatrzona w gumowe dywaniki.