Jeszcze raz dzięki za info :)
Printable View
Jeszcze raz dzięki za info :)
Niedawno czytałem - dobrze napisane :)
Nasunęło mi się pytanie o wykładzinę na podłodze 164. Czy ta ładniejsza występowała tylko przed liftem? Kupując obecną superkę byłem przekonany, że ktoś wyrzeźbił wykładzinę po powodzi. Niestety okazuje się, że ona jest w aucie od nowości i wszystkie superki, które widzą mają ten sam żulodywan.
Występowały wersje z czarnym weluropodobym dywanem, czy tylko ta paskuda? W poprzedniej był bardzo ładny, choć zielony :)
Panowie, gdzie w 3.0 V6 12V znajduje się sonda lambda ?
Silnik delikatnie falował na obrotach i dało się wyczuć na zimnym silniku przerywanie w jego pracy . W warsztacie powiedzieli sonda lambda do wymiany , lecz zabrałem się za to sam i znalazłem zerwany przewód od podciśnienia . Po jego wymianie problem ustąpił i to w dość znaczący sposób.
Ale jeszcze dla pewności i ciekawości próbowałem jeszcze ją sprawdzić , z tym że nie mogłem jej znaleźć .
Bede złomował dwie Alfy 164 3.0 V6 93r i 96 Superka kontakt wyłącznie telefoniczny 694 139 322
W mojej 164 QV 12v pompa oleju wydaje się być słaba. Czy macie w tym temacie jakieś doświadczenia? Wymiana, naprawa, regeneracja? Co z pompą od 24v?Da się jakoś zamontować? Wiem, że jest inna.
Wysłane z mojego 6039H przy użyciu Tapatalka
W silniku poskładanym do 75 a pochodzącym ze 164 24v zrobiłem hybrydę pompy oleju z 75 i 164 - są całkiem podobne. Przypuszczam, że w przypadku 164 12v i 24v podobieństwo może być jeszcze bliższe ;-)
Chce ktoś felgi 16 calowe ze 164? 6,5x16 cali, z tego zdjęcia:
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...2016/01/12.jpg
Bez opon, bo do 164 będą za małe. Przydałoby się je odmalować, choć odrapane tudzież przeżute i wyplute nie są. Za 400 oddam ;-)