ok bo powoli dopieszczam silnik i mechanike i szykowanie wirusu cie bedzie czekało :) tylko egr i moze kata wytne jeszcze przed tym i mysle nad fmicem zeby w lato nie puchł, i na koniec magia zaczarujesz auto :)
Printable View
ok bo powoli dopieszczam silnik i mechanike i szykowanie wirusu cie bedzie czekało :) tylko egr i moze kata wytne jeszcze przed tym i mysle nad fmicem zeby w lato nie puchł, i na koniec magia zaczarujesz auto :)
witam czy zaslepienie pelne w cf3 z i odlaczeniem wtyczki da ten sam blad? bo odkad mam zaslepiony egr w pelni mam dziwny metalowy pomruk z okolic egr i mysle zeby nie wylaczyc wtyczki tylko nie wiem czy bedzie ten sam blad w kompie
Kupiłem sobie te zaślepki do siebie i tutaj pojawia się moje pytanie, czy trzeba montować obie? Bo na niektórych poradnikach jest tylko o montażu koło samego EGR'a, a tutaj dostałem 2 zaślepki (numery 7 i 9 na foto, tyle że ja mam te z dziurkami)? Silnik to 1.9JTD 16V, 140KM.
Załącznik 241697
Jak masz z dziurkami, to znaczy, że nic ci to nie da. Dalej układ dolotowy będzie się zasyfiał. Wystarczy, że zastosujesz jedną. Może trochę poprawi się dół.
Wyłączenie w komputerze nie zawsze oznacza fizyczne zamknięcie się EGR.
Możesz rozwinąć swoją myśl?
Samo programowe wyłączenie jest bezpieczne przy całkowicie zamkniętym i szczelnym zaworze EGR. W przypadku kiedy wyłączamy EGR przy pierwszych problemach z autem o sporym przebiegu lepiej dodatkowo zaślepić zawór pełną blachą.
Ok. Dzięki za info. Zawór mam całkowicie zaślepiony i wyprogramowany.
- - - Updated - - -
Notabene robili mi to w autka.pl Teraz dopiero skojarzyłem, że Conmir to też oni bo adres ten sam w Krakowie. Przy okazji pozdrawiam Marka i Tomka :) Czarna GT