Końcówka do wymiany.
Printable View
No tak ja jeszcze niedawno mialem powyżej 2... Bede obserwował
Jak ciężko pali na mrozie i są podejrzenia, że to wtryski to wtedy tak. Jeżeli nie ma problemów z odpalaniem i pracą to nie widzę sensu regenerować. Jeżeli nie ma żadnych niepokojących oznak to oznacza, że jest sprawne auto, a po co naprawiać sprawne? Ty regenerowałbyś wtryski, gdybys miał korekte 1 i nic innego złego by się nie działo?:)
Miałem na ciepłym silniku korektę taką samą jak podał kolega i regenerowałem ten jeden wtrysk plus dałem do mycia i sprawdzenia resztę.
Maksymalnie dochodziła na ciepłym u mnie do 1,5. Jak pisze strus u niego było powyżej 2.
Należy zapobiegać a nie leczyć. Czekanie aż nam będzie auto niedomagało np. przy niskich temperaturach to błąd. Po to są tak dokładne korekty wtrysków do odczytu, żeby nie czekać aż sami usłyszymy że z silnikiem jest coś nie tak.
To nie diesel z lat 80-tych.
Załącznik 187769
Załącznik 187770
Załącznik 187771
Zalałem ostatnio LM Diesel Spulung. Korekty się fajnie wyrównały, ale widzę, że drugi wtrysk dalej wygląda jakby był przytkany?
Mam pytanko na czwartym cylindrze wartość oscyluje w granicach 2-2,3 to oznacza że wtrysk leje?Przy -15 paliła od strzała przyspiesza normalnie.Czy jest ktoś kto po Vince może podać które wtryski są do mojego auta tzn.czy z końcówka 3 czy 4
Korekta na plus to przytkany
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
Napisz do kolegi arekgr
http://www.forum.alfaholicy.org/uzytkownik/24159.html