Ubrudziłem ją :D :(
Printable View
Ubrudziłem ją :D :(
Kupiłem i założyłem Connect Navi+ poliftowe :D
Wysyłane z mojego WT19i za pomocą Tapatalk 2
wymienilem swieczuszki :)
Umyłem słupek przedni vanishem do dywanów :P ślad łapsk po czyszczeniu EGR (moja wina) zszedł całkowicie :) polecam, gdyby ktoś miał podobny problem
standardowe mycie + czyszczenie środka.. a planów i planów jeszcze jest..
Wymiana uszczelki pod pompa vacum, sączylo sie tam non stop...wymiana weza od plynu chlodniczego ,kotry biegnie do nagrzewnicy (przetal sie w okolicy skrzyni biegow ,widac bylo juz zbrojenie), pozbylem sie wycieku plynu chlodniczego ,ale jak sie okazalo nie w miescu przetarcia weza...ale cieklo w miejscu ktore opisuje kolega w tym poscie http://www.forum.alfaholicy.org/156/...silnikiem.html ,nowy olej Shell Hellix ultra deisel 5W40...nowe filtry oleju, paliwa i powietrza...wyczyszczona odma i nowe opaski gdzie sie dalo...Teraz jedyny wyciek zwiazany z Bella jaki mi pozostaje, to wyciek forsy z portfela :D
Zalozone chlapacze z przodu, zeby chronic lakier przed nadchodzacymi zimowymi warunkami.
Dywaniki wymienione na gumowe (mniej stylowe, ale na zime duzo praktyczniejsze).
Pelne mycie, odkurzanie wnetrza, twardy wosk na zime.
Czekamy na dywaniki i zastanawiam się nad chlapaczami na zimę(nie obchodzi mnie, że szpecą)...
Tez wlasnie sie zastanawaim nad tymi chlapaczami - z drugiej strony czy te 225/50/17 tez tak beda obijac karoserie na tyle jak 19stki ?
Ostatnio sporo się działo ;)
- wymieniłem olej silnikowy + filtry,
- wymieniłem olej w skrzyni biegów,
- wymieniłem olej we wspomaganiu,
- założyłem listwy progowe od kol Misiek z podświetlanym logo Alfa Romeo,
- kupiłem nowe felgi na zimę po czym... je sprzedałem i kupiłem następne (czekam aż przyjdą),
- wymieniłem klocki hamulcowe przód, bo strasznie piszczały,
- w końcu ustawiłem symetrycznie końcówki wydechu.
Pozdrawiam.
- Rafał
Wymiana wyciraczek, płyn zimowy oraz plerka całego samochodu.
A ja dziś założyłem oponki zimowe Bella zadowolona bo jej teraz ciepło :P
Umyta i nawoskowana a za chwile jedziemy nakarmić :)
a w sumie nic , mycie , mazanie łapek kuny abo jakiego innego "gnoja"
500km we papciach
teroz odpoczywa
urwałem zaślepkę Air bag przy demontażu tapicerki
Wczoraj było 800 km Wro - Waw - Wro, był syf z drogi, a dzisiaj jestem wykąpana, odkurzona, wyczyszczona, a na koniec wypolerowana.
Nowy płyn w chłodnicy, płyn hamulcowy, założone opony zimowe, zrobiony i podbity przegląd (wahacz lewy górny do wymiany, luz na sworzniu) a na koniec Alfa umyta, nawoskowana i poodkurzana :)
Dodatkowo parę dni temu zrobiona konserwacja podłogi.
Zimowe alu wrzucone, odkurzona i zatankowana.
naprawa tempomatu, wymiana oponek na zime, zatankowana, umyta i nawoskowana recznie, przegoniona w trasie
Kupiłem 146 Ti :)
Może ja się pochwalę swoją operacją z piątku/soboty Wymiana rozrządu i napędu.
FOTO:
Załącznik 114342Załącznik 114343Załącznik 114344Załącznik 114345Załącznik 114346Załącznik 114347Załącznik 114348Załącznik 114349Załącznik 114350Załącznik 114351
Koszt operacji, jakieś 1500zł
zaślepiony EGR :D
Wywalone klapy,
Zaspawany kolektor,
Zaślepiony Egr,
Wyczyszczony układ dolotowy,
Wymiana Termostatu,
Wymiana obydwu żarników w ksenonach,
Wymiana na SMD LED przednich żarówek postojowych i podświetlenia tablicy rejestracyjnej
Założone Ramki klubowe
Przyciemnienie bocznych kierunków plus tylne odblaski:)
Wymiana filtra przeciwpyłkowego i odświezenie układu,
Zrobione chlapacze al"a Mazur,
i brakło dnia na więcej xD
hmm to takie podstawy ;) jutro spróbuje usunąć DPF'a i drugi tłumnik i koncówka od misia dojda;)
Wymiana żarówek od podświetlania liczników oraz panelu klimatyzacji.
Przy okazji wysprzątanie po przednim właścicielu itd.
Zamontowałem ledy :P Załącznik 114418Załącznik 114419Załącznik 114420Załącznik 114421
Bardziej "tradycyjny" projekt LEDowy ;)
Wymieniony akumulator. Stary kompletnie wyzionął ducha.
Założyłem właśnie żarówki Philips Xtreme 100% więcej światła
Jestem pod ogromnym wrażeniem efekt jest super dużo jaśniejsze światło i bardziej intensywne, przy okazji dokręciłem silniczek od sterowania lampą bo sie śrubeczka odkręciła
Po lewej stara po prawej Philips
Załącznik 114544
założony nowy akumulator eurobat 75ah i 700A. Stary akumulator też eurobat 74ah 680a wytrzymał 6 lat także nie najgorszy wynik zobaczymy ile ten pożyje
Dołożyłem tempomat :)
Umyta;) wyczyszczona skora;)
Wysłane z mojego GT-N5110 przy użyciu Tapatalka
dziś wymieniłem w serwisie gumy stabilizatora, łączniki stabilizatora, osłona przegubu zewnętrznego i do tego geometria. z częściami-vema- jestem lżejszy o 520zł, ale w autku nastała błoga cisza:)