Normalnie pewnie bym odpuścił, ale to moje "ziomki" od 155 :)
Printable View
Jak długo wytrzyma na uszczelkach zewnętrznych PB NL?, ładnie wygląda po nałożeniu ale dziś był deszcz. Tak wiem że to do plastików wewnętrznych :)
Panowie, jakie pady kupić do zestawu manzerny 500/2500/4000? Planuje polerke na tych pastach, na to black hole i wosk colliego, ale nie wiem na jakich padach to robić. Wiem że black hole poleci na czarnym miękkim, ale co z pastami?
Ja bym inwestował w pady 3M lub Lake Country.
Z 3M zielony/żółty/niebieski. Niebieski też się do glaze'ów i cleaner'ów przyda.
Było o padach tu: http://www.forum.alfaholicy.org/kosm..._poczatek.html .
Mógłbyś po krótce objaśnić co to glaze/cleanery?
Dodatkowo, widziałem manzerny są te pasty po około 100zł jedna, bo 1l butelki, są jakieś mniejsze zestawy?
Możesz kupić 250ml, jeśli będziesz robił więcej aut to się nie opłacają.
Jeśli chodzi o pady - bardzo fajne robi Urban. Zajebisty jest czerwony finish, który nie jest tak beznadziejnie miękki jak czarny waflowy a ładnie wykańcza. Biały cutting też dużo lepszy niż flexi. Flexi ma to do siebie, że na początku jest prawie jak pumeks i trzeba uważać a po chwili potwornie mięknie - strasznie nieprzewidywalny. Urban zachowuje swoje właściwości dużo lepiej.
Dobra, proces:
mycie>glinka>mycie>korekta>clenaer (jak go aplikować?) > glaze (politura) na miekkim padzie>wosk
PoorBoy's Black Hole jest glaze'm.
Cleaner aplikujesz dla chemicznego oczyszczenia lakieru - aplikujesz też na padzie finisz'owym.
Panowie, potrzebuję jakiegoś fajnego QD (wosk FK1000p). Jakieś propozycje? Miałem AF Finale i był w porządku, znajdę coś lepszego i w rozsądnej cenie?