Potwierdzam... Objeździłem serwisy w moim obrębie i wszyscy się bali otwierać lampę.. Musiałem sam to zrobić.
Wysłane z mojego 5080X przy użyciu Tapatalka
Printable View
A korzystał ktoś z tej firmy? Dobrze to robia? I jak cenowo?
Moim zdaniem, nie spełniają jednego z podstawowych wymogów:
Rozporządzenia Ministra Infrastruktury w sprawie warunków technicznych pojazdów[...]).
- Intensywność światła reflektora do jazdy dziennej od 400 do 1200 kandeli.
Te ringi, ledwie bżdżą, a przyrząd do sprawdzania intensywności świecenia, można sobie zrobić ze smartfona, instalując odpowiednią aplikację, a więc zmierzenie tego, to żaden problem, również przez policję.
A w jaki sposób policja ma zrobić przyrząd do sprawdzania, czy ich przyrząd do sprawdzania zrobiony ze smartfona rzeczywiście pokazuje dobre wyniki?
Nic policja nie zdobi. Oni nie reagują jak ktoś jedzie na halogenach albo nawet bez świateł a jak ktoś ma jakiekolwiek LEDy to wogóle może jechać spokojnie.
- - - Updated - - -
Tytanowy, fajnie, że z ringami wszystko OK.
Na poczcie jeszcze nie byłem ale w mam plan, żeby tam podjechać w piątek to spróbuje wyjaśnić o co kaman ;)
Na spokojnie bez pośpiechu :) dzięki jeszcze raz :)
Powtarzam któryś już raz z rzędu, że fotka nie odzwierciedla rzeczywistego efektu.. Realnie jest trochę jaśniej, ringi w miarę dobrze widać, mijałem już policję parę razy i nie zauważyłem żeby byli mną zainteresowani. Co do sprawdzenia intensywności światła przez policję, to szczerze jeszcze się z tym nie spotkałem, a na pewno nie z policjantem który biegnie do mnie ze smartfonem, żeby sprawdzić jaką mocą świeci LED :D
Poza tym jak już Panowie wyżej pisali, musiało by to być urządzenie z homologacją do tego przystosowaną.
Poza tym nadmieniając, jak już mają się za to czepiać, to niech w pierwszej kolejności biorą się za te pseudo pasko-ledy. Dla policji wystarczy, że coś się świeci, a ja powtarzam kolejny raz, że realnie ringi świecą trochę inaczej.
Przecież policja nie będzie sprawdzać intensywność świecenia dziennych. Od tego są specjalne urzędy które to weryfikują w warunkach laboratoryjnych oprócz jasności ważna też jest powierzchnia takich świateł - o tym mówi rozporządzenie ministra. Policja co najwyżej może sprawdzić czy lampy mają wybitą homologację - znaczek jak poniżej. Jak go nie znajdą to się doczepią. Oczywiście na reflektorze w 159ce go nie będzie bo fabrycznie nie było nigdy dziennych w tym modelu...
Załącznik 224461
Z homologacją niby tak.. Ale to już trzeba chyba trafić na jakichś uparciuchów, żeby się doszukiwali.