Na podstawie testów to można kupić lodówkę :). Jak kupujesz samochód to tak, jak byś wysłał 5 kolegów z kandydatką na potencjalną dziewczynę na randkę i poprosił o punktację :D. Albo Ci się fura podoba, albo nie :).
Printable View
nie napisalem nigdzie ze kupilbym auto na podstawie testow ;)) tylko ze testy jednak w pewien sposob wzbudzaja watpliwosci i inspiruja do sprawdzania roznych aut. Po tych jego ochach i achah nad cuprą zacząłem się zastanawiac, czy nie zrobilem bledu. Ale jak gosc w aucie 300km FWD kupuje opony calosezonowe Vredesteina, to tak jakbym sugerowal sie opiniami nt auta sprzedawcy tej Twojej lodowki ;) wtedy widac, ze to typ, co wyprzedzi kogos na starcie ze swiatel (tak dlugo az nie trafi na mokrym na jakies quattro) i jara sie obecnoscia sredniej urody indolentek w tych swoich "testach" - wypisalem sie juz z tych bzdur ;)
fur co mi sie podoba jest z 200, nie dam rady wszystkich objezdzic - na randke ze wszystkimi kobietami z ladna buzia na swiecie tez nie mialbym czasu ;)
Dlatego wybierasz najlepszą - czyli Alfę :). No dobra, drugą najlepszą, bo na Maserati Cię nie stać :D.
Witam
Czy warto brać pakiet Veloce? Podoba mi się, zwłaszcza biały, ale nie wiem czy nie są do zbędne wodotryski podrażające potem eksploatację.
Chodzi mi np. o ten samochód: carserwis.pl/samochody-nowe/alfa-romeo_giulietta-nouva_13177
Kilka pytań:
- Czy te felgi są malowane czy są zrobione z takiego materiału? Bo jak malowane, to pewnie będą odpryskiwać i rysować się.
- Na czym polega "sportowe zawieszenie"? Czy jest jakoś znacząco droższe w ewentualnych naprawach?
- Analogicznie z hamulcami? Są chyba większe tarcze?
Sportowe zawieszenie to ciut twardsze sprężyny - nic więcej. Hamulce to większe tarcze + konieczność stosowania felg minimum 17" (i też nie wszystkie pasują) - no i po 2-3 latach zacznie złazić klar z zacisków.
Na pewno?
Bo ten podobny egzemplarz ma podłokietnik na zdjęciu:
carserwis.pl/samochody-nowe/alfa-romeo_giulietta-nouva_13169
Ksenony zbędna rzecz. Są to są, nie ma to nie ma.