A co sądzicie a tym oleju Penrite HPR Diesel 5 .Oczywiście bez dpf. Skoro olej c2 i c3 są gorsze od normalnych. To najlepiej usunąć dpf i kupić normalny olej i tańszy.
Printable View
A co sądzicie a tym oleju Penrite HPR Diesel 5 .Oczywiście bez dpf. Skoro olej c2 i c3 są gorsze od normalnych. To najlepiej usunąć dpf i kupić normalny olej i tańszy.
Usuwać DPF po to, żeby lać tańszy olej? Gdzie sens, gdzie logika...
Wiele jest powodów usunięcia dpf. Jak choć by mniejsza awaryjność silnika, większa moc, mniejsze zużycie paliwa, mniejsze zużywanie silnika, a najważniejsze to święty spokój. :)
swiety spokoj, chyba ze pojedziesz gdzies do Niemiec i akurat Tobie sprawdza spaliny (nie wiem czy to tylko urban legend, ale ponoc byly przypadki takich kontroli - cos jak u nas czasem sprawdzaja przejzystosc szyb albo trzepiaja sie hidow). Ja jezdze czasem w Alpy, wiec na takie cos bym sie nie zdecydowal (gdybym mial jeszcze diesla). Jak jeszcze mialem JTDm to Cinek mnie namawial, ale nie dalem sie urobic.
Jeśli nie będą przeszkadzały Ci kłęby czarnego dymu z rury wydechowej to OK :)
Proszę tu efekty po usunięciu dpf i po nowym sofcie. https://youtu.be/mJyHqwk1Y2s + dodatkowe 40 koni. A co sadzicie o polskim oleju Specol Gold 5w40, podobno to pełen syntetyk i ma dobre parametry.
Spróbuj " pogazowac" a nie trzymać na obrotach to dym powinien sie pojawić , tylko dociskaj gaz w podłogę i puszczaj
Diesel bez DPF musi dymić [emoji6]
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk