-
Hej, mam AR TBi z 2011 r. , przebieg 31000 km i u mnie płyn się pienił i burzył i wyła pompa. ASO zmieniło mi pompę na nowa i mówią ze jest Ok ale płyn nadal się burzy i pieni. Mówią ze tak ma być bo tam panuje duże ciśnienie. Nie widza powodu do zmiany zbiorniczka bo mam nowy przecież. Płyn zielony. Wspomaganie chodzi. ASO mówi ze naprawili, ze na pewno nie magiel itd.
Po około 1,5 tygodnia po zmianie znów nowa pompa zaczyna wyć przy zwykłych ruchach kierownica na parkingu.
Nigdzie noe widać wycieku tylko trochę płyn przez odpowietrznik w zbiorniczku - ta dzieje u góry - czasem trochę się wychlapie.
Co robić? Cisnąć ASO mimo wszystko o zmianę zbiorniczka?!
Co to może być?
-
Wychodzi na to, że zostaje już tylko nieszczelność minimalna na którymś przewodzie.
-
-
Wg mnie ciśnij ich niech znajdą przyczynę. To co opisujesz nie jest normalnym zjawiskiem.
-
Cytat:
Napisał
jarekw1985
zbiorniczek ?
Napisał, że auto z 2011 roku, więc zbiornik jest już pozmianowy.
-
A skoro auto ma 6 lat to może i mój zbiorniczek się zapaskudził? Czy w tym pozmianowym to nie występuje już nigdy?
-
W przedzmianowym wypadało i zasyfiało się sitko, w pozmianowym jest taka przegroda i chyba brak sitka.
-
CZyli ze u mnie to wg Was na pewno nie zbiorniczek? Dobrze rozumiem? Wtedy by wychodziło ze albo jakiś przewód albo maglownicy tak?
-
No masz zbiornik z 2011 roku, czyli ten pozbawiony wad.
-
w tbi jest inny zbiorniczek niz w 1.9jtdm gdzie byly problemy przed jego zmiana. jest chyba taki jak w 2.4.
sitko nie zaszkodzi wyczyscic, u mnie po 63tys km było troche syfkow.
u mnie w tbi pompa zaczela glosno wyc (a wczesniej byla cichutka), gumowac i slabiej wspomaganie dzialalo, wymienilem plyn i zbiorniczek(na wszelki wypadek ale niepotrzebnie) nic to nie dalo. wymienilem pompe na nowa (nowszy numer czesci) i teraz nie wyje glosno, ale ja troche slychac- jest glosniej niz bylo na poprzedniej zanim sie zepsula. plyn sie nigdy nie burzy. u kolegi w tbi z konca 2011r 50tys km(ma taka pompe jak ja teraz) pompa chodzi podobnie głośno jak teraz u mnie(wczesniej jak kupil auto przy 34tys km to zwrocilismy uwage ze slychac pompe bardziej w porownaniu do mojej). w watku w ktorym opisywalem to pare osob sie wypowiedzialo ze w tbi slychac pompe, co oczywiscie nie oznacza ze wycie to norma. chlapania plynu nie ma prawa byc.