Nikt nie twierdzi że zły.Więc dlaczego jeździsz 155 16v?Tylko dla tego ze tanio kupiłeś i nie stać cie na zmianę?
Printable View
W rzeczy samej.
to kup 155 8v
Nie prościej Golfa III LPG? Tanio i bez stresu...
Jak potrzebowałem, to nie było motorku 2.0...
Już się zastanawiałem nad przyszłym przeszczepem i doszedłem do wniosku, że jedyny sensowny przeszczep to na 3.0. Busso - żeby zbytniego oftopa nie robić.
Muszę sobie przeliczyć ile takie coś z grubsza kosztuje i poczekać na padnięcie 16V :) Z drugiej strony jak padnie 16V to wątpię, żebym miał jeszcze ochotę na grzebanie w tym aucie :P
Ciężko coś sensownego wymyślić. Najbardziej podoba mi się 505-tka, ale z dostępnością cięęęęężko!
A to połowy auta nie trzeba przy okazji wymienić? W 75 taki swap jest bessęsu, taniej wyjdzie V6 kupić.
Wał napędowy trzeba zmienić, skrzynię biegów, osprzęt silnika też, wydech, zbiornik paliwa, nie pamiętam, czy też tarcze nie są inne... Trochę dużo, chyba, że ktoś ma V6 z kompletnie zgnitą budą idealną mechanicznie, wtedy to może by miało sens...
nawet w 155 ze swapem na v6 nie będzie latwo - taniej, szybciej i mniej problemowo będzie kupić fabryczne v6