Moim zdaniem jeżeli ktoś ceni komfort to dobrym kompromisem jest 195/60r 15:D
Printable View
Moim zdaniem jeżeli ktoś ceni komfort to dobrym kompromisem jest 195/60r 15:D
Kompromisem w stosunku do czego? Mniejszych felg niż 15" przecież do 147 nie zamontujesz. A 195/60R15 to balon konkretny i nadaje się na zimę.
Witam,
Kupiłem 147 w tamtym roku na 15" 185/65.
Balon jest konkretny.
Moja wiedza na ten temat jest mizerna.
Chciałbym kupić fajne alufelgi i polepszyć wygląd mojej belli.
Chciałbym też nie wywindować spalania, ponieważ teraźniejsze bardzo mnie satysfakcjonuje.
Przeczytałem cały wątek i na to wychodzi, że najlepszym wyborem w moim przypadku będzie 205/55/16.
Czy mógłby ktoś mi doradzić w tej kwestii?
Pozdrawiam
Panowie poradzcie jaki rozmiar zalozyc na toory we wzorze TI. Myslalem o 205,215,225 / 45 Tenduje do 215 bo 205 chyba troche bedzie za bardzo naciagnieta. 225 na 120 kucykow troche za szeroka chyba
Witam
Potrzebuję Waszej pomocy odnośnie wyboru felg .
Mam zamiar kupić właśnie takie http://allegro.pl/7218-hb-felgi-16-5...161426058.html .
i tu rodzi się moje pytanie bo oryginalne alufelgi mają osadzenie (ET) 41 a te na stronie 35 czy będą one pasować i czy głupio nie będą wyglądać.
Bardziej bym zwrocil uwage na jakosc tych chinioli niz na to ze beda 6mm bardziej wystawac od tych z et41 ...
Mam takie pytanie, ponieważ mam 18" na 225 szerokości i jak miałem założone w mojej Alfie, to delikatnie wystają poza obrys (na takich kołach kupilem Bellę) i czy policja może się o to czepiać? Bo słyszałem już różne wersje. Próbowałem je sprzedać na allegro i zamienić na 16" ale póki co większego zainteresowania nie ma. Poradzi mi ktoś w tym temacie? :)
Teoretycznie tak. Ale pokaż zdjęcie
Jeśli policja zauważy to zabiorą dowód rejestracyjny. Zauważyć to raczej ciężko jeśli mało wystaje. Przy kontroli na postoju chyba tylko. Ja tez mam u siebie 225 ale 17 i nie wystają. Jakie masz wymiary tych felg?
Wyryte rantem felgi