No właśnie ja holowałem MK IV w automacie oczywiście pamiętając o prędkości. Kolejny obalony mit o automatach.
Printable View
No właśnie ja holowałem MK IV w automacie oczywiście pamiętając o prędkości. Kolejny obalony mit o automatach.
ciekawe, to mit?? a nie zalecenie producentow? Holowanie automatu jest spoko i bez konsekwencji dla czegokolwiek:)?
Producent unika przyzwolenia na holowanie. Ten proces nigdy nie jest "promowany". Bez względu na skrzynię. Zawsze zaleca się lawetę.
Ale instrukcja pisze że dopuszczalne jest holowanie z niewielkimi prędkościami, na niewielkim odcinku ze skrzynią ustawioną na N. Ale oczywiście zalecane jest holowanie na lawecie lub z podniesioną przednią osią.
co to jest "niewielka prędkość"? jak oni to definiują?
Dla przykładu w 166 to jest do 50km i do 50km/h. W instrukcji 159 nie jest zdefiniowana prędkość.
To ja tak z ciekawości spytam dlaczego konieczność skorzystania z lawety to taki problem? Dobry assistance i po problemie. Ja mam z limitem holowania do 1000 km w całej europie. A do Afryki czy do Azji Alfą i tak bym się nie wybrał, prędzej jakimś Patrolem albo Defenderem. Dojrzałem do automatu i teraz się rozglądam za 9 właśnie w automacie.
Odświeżam temat
Więc można holować qtronic czy nie?
jaka prędkość, jaki dystans?
A w instrukcji nie ma?
W dziale Awarie/holowanie nie ma ani słowa o holowaniu na lince, nie piszą nawet że nie wolno
Prezes..... zlituj się...... strona 11 instrukcji qtronic...... Polską wersję znalazłem w necie w ciągu 3 minut. Czy na prawdę ciężko sie zabrać za tak podstawową rzecz jak instrukcja obsługi????????????
Wynika z niej jasno. Skrzynia nie może być napędzana kołami. Laweta albo hol z podniesioną osią. I z tego co wiem dotyczy to wszystkich automatów.