Najprościej i najszybciej w ASO. Są trzy, proponuję Pol-Car, ACM raczej odradzam, szczególnie z czymś nowszym lub lepszym, bo 147 to pewnie zdiagnozują...
Printable View
Najprościej i najszybciej w ASO. Są trzy, proponuję Pol-Car, ACM raczej odradzam, szczególnie z czymś nowszym lub lepszym, bo 147 to pewnie zdiagnozują...
Dzięki radosuaf!
Witam, potrzebuje speca od silników JTD w Poznaniu, auto zaczęło mi troche zamulać i raz na jakiś czas przerywać, jak wiadomo przyczyn może być kilka i nie chce jechać do kogoś kto o tych silnikach nie ma pojęcia i spędzi miesiąc na wymienianiu wszystkiego jak leci, tylko do kogoś kto JTD ma w małym palcu i szybko, trafnie i tanio zdiagnozuje problem...Słyszałem o tej firmie: http://tuneforce.pl lecz niestety nie miałem nigdy okazji sprawdzić (między innymi regenerują oni nieszczęsne kolektory w 1.9)...
Dzieje się to tylko kiedy temp na dworze przekroczy 13-14 stopni? Polecam Pana Kotowicza - myślę, że szybko i trafnie zdiagnozuje problem. A od siebie dodam, że mam podobne objawy i wiem, że to EGR. Jesteśmy z jeszcze jednym alfoholikiem wstępnie umówieni na weekend na programowe wyłączenie tego dziadostwa przez kolegę maly_777 :)
Prawdę mówiąc od dawna już jest co najmniej tyle na dworze więc ciężko powiedzieć, ale fakt jest taki że zaczęło się to dziać jakieś 3 tygodnie temu...Osobiście podejrzewam potencjometr gazu, niestety nie mam dostępu do FESa a po podłączeniu do jakiegoś uniwersalnego czytacza OBD 2 wyświetla się zawsze 0% pedału gazu. Błędów komputera również brak...
Hmm no to nie wiem. Ja mam porównanie - dzisiaj rano było poniżej 13 stopni i moja bella chodziła jak nowa. Po południu zrobiło się cieplej i objawy wróciły. Przestudiowałem forum i wychodzi na EGR. Widziałem, że podłączyłeś się do wątku, o którym mówiłem. Może uda się coś poradzić na Twoje bolączki :)
Heh, moja też rano jechała jak ogień, ale w połowie drogi już dostała muła i tak zostało...jak najbardziej podłączam się to zgromadzenia :)
To jeszcze ja dopiszę opinię. Jeśli ktoś nie wie do kogo oddać auto to bez wahania polecam Maruniaka. Wg mnie podejście do tematu, kontakt z klientem pierwsza klasa i to wszystko w przystępnej cenie!
Maru możesz podziękować bratu i przekazać że niebieska GT sprawuje się dobrze :)
pewnie przekaże ;) następnym razem również zapraszam do nas ;)
Kilka dni temu wleciałem w sporą dziurę i niestety lekko skrzywiła się felga... Znacie może jakiś warsztat w Poznaniu, który by ją wyprostował za przyzwoite pieniądze?