Te modele są już projektowane od dawna i prawie gotowe, ostatnie na tej platformie, przecież o tym piszę. Nie wiem czego się czepiasz :)
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Printable View
Te modele są już projektowane od dawna i prawie gotowe, ostatnie na tej platformie, przecież o tym piszę. Nie wiem czego się czepiasz :)
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Słuchajcie, nie wiem czy jest co tak dramatyzować ten brak Giorgio. Nowa platforma dla większych modeli Alfy (większych od Tonale) ma być również wykorzystywana dla rodziny Maserati. Jakoś nie wyobrażam sobie, żeby Maserati dzieliło części z Peugeotem i nie miało tył napędu. (wiem zaraz się pojawią głosy, że w Ghibli był przełącznik świateł czy infotainment z Chryslera).
Ja w tym tygodniu dzwonię do salonu :).
Pochwal się, co wydzwoniłeś. Wreszcie będziesz miał... męskie auto:))) Jak wiemy z danych, Giulietty kupują głownie kobiety:)
Mam tylnonapędowego sedana Alfy bez ABS-ów, ESP i tym podobnego dziadostwa, za to ze szperą na tylnej osi... Chcesz to porównywać ze 159? :)
No szacun, szacun. Choć moje 170 KM lekko podrasowane też daje radę. I jak wygląda:)
Wiadomo, facet jedzie. A Ty musisz mieć zawsze czystą przednią szybę, żeby było z daleka widać sumiaste wąsy tudzież irokeza. :))
Serio ktos ma kompleks tego czy samochód jest bardziej "męski" czy "damski"? mi samochód do podkreslania męskosci w niczym nie jest potrzebny (ale jak widzę niektórym jednak jest). Giulietta jest damska? skoro tak uwazasz ok - jako właściciela kompletnie mnie to nie obchodzi
Ja wrócę do tematu wątku. Tłumaczenie szefostwa Alfy, że Tonale nie wyjdzie w tym roku gdyż muszą poprawić osiągi wersji Plugin jest złym prognostykiem. Po pierwsze oznacza to, że wszystkie mocniejsze wersje tego modelu będą tylko w takich odmianach, bo jeśli by tak nie było to nie przeciągali by premiery. Wersje plugin hybrid wprowadzili by kilka miesięcy później i tyle. W przypadku Alfy, która z założenia nastawiona jest na osiągi i prowadzenie to błąd. Równolegle z hybrydami powinny być wprowadzone wersje z 2 litrowym silnikiem w różnych wariantach mocy a topowa odmiana powinna być tylko w wersji benzynowej.
Dlaczego? Po prosty wersje plugin są cięższe i gorzej rozwijają moc niż czysta benzyna o podobnej mocy. Peugeot 508 PSE jest dobrym przykładem, że takich wersji nie powinno się obecnie montować w topowych odmianach o zacięciu sportowym.
Takie rozwiązanie jest np. w Cuprze Formentor. Podstawowa wersja i topowa to tylko benzyna, pośrednie można kupić albo w hybrydzie albo w benzynie, jak kto chce. Tak samo powinno być w Alfie ale mogę się założyć że nie będzie. Komunikat o przesunięciu premiery potwierdza moje przypuszczenia.
Cupra ma w topowej wersji 310 KM i robi setkę poniżej 5s a Alfa miała mieć plugin-a o mocy 240KM. Nic dziwnego, że nowy szef Alfy się załamał i kazał poprawić osiągi. Tyle że i tak to nic nie da, bo byle Cupra i tak będzie szybsza. Prościej byłoby wykorzystać 2 litrowy silnik z Giulii i zrobić faktycznie szybki samochód a pluginy dołożyć do oferty jak będą już w pełni dopracowane.