no czasami cos mi wyskoczy.Nie zawsze.Raz na kilkanascie odpalen
Printable View
no czasami cos mi wyskoczy.Nie zawsze.Raz na kilkanascie odpalen
Sprawdź połączenie:akumulator-klemy i masę do Alfy.
Pozdrawiam
Radek
no ale co mam tam sprawdzic??Klemy sa podpiete odpowiednio.
Panowie przeczytałem cały temat od deski do deski...i od wczoraj zacząłem obserwować wskazówkę od temperatury(zaciekawiony tym co na forum wyczytałem) i mam pytanie gdyż jestem zaniepokojony tym co zobaczyłem. Otóż czy wskazówka jak wskoczy na 90* to nie ma prawa opaść ani o milimetr?? U mnie jest tak, że na trasie tak przy normalnej jeździe czyli do 130 cały czas jest 90* ,ewentualnie jak jak jadę dłuższy okres bez wciskania gazu to potrafi sie opuścić o grubość wskazówki tak samo jest jak poruszam sie max. do 70. Czy to normalne, czy objaw uszkodzonego termostatu???Czy może nie ufać wskazaniom wskazówki tylko kompa podpiąć i dopiero oceniać czy coś jest nie hallo...??
O grubość wskazówki to mogą być pierwsze objawy padniętego termostatu. Podepnij pod kompa i zobaczysz co i jak ( ale pewnie temperatura na kompie pokazywana będzie niższa niż na wskaźniku - gdy wskaźnik będzie niżej niż 90stopni ).
Ja tam miałem na początku - po podpięciu pod kompa wszystko było czarne na białym ( Marcin w Cinsoft mi to wszystko pokazał i powiedział ).
ja dzis zauwazylem ze w koncu mam 90* i to caly czas nawet gdy sie zatrzymalem na jakies 10-15 min bez gaszenia silnika bylo 90*
No ja dziś mogę jeszcze raz potwierdzić, po wymianie na nowego wahler'a przy -5 st.C jak się zagrzał tak równo na całej trasie trzymał 90 st.C. Na starym nagrzewał się w miarę szybko ale na trasie falowało od 75-90 gdzie 90 tylko na moment.
Klejek ja to wczorej zauważyłem po wymianie termostatu ale ogrzewanie chodziło prawie na full i tez wskazówka opadła o jej grubość ale zmniejszyłem siłe nawiewu i wróciło do normy. Teraz pytanie czy tobie też przy nawiewie czy bez???