dokładam się do pytania, na czym polega naprawa elektrozaworu? bo czyszczenie elektrozaworu plus sprężynki to wiem.
dokładam się do pytania, na czym polega naprawa elektrozaworu? bo czyszczenie elektrozaworu plus sprężynki to wiem.
czytałem ze po zdemontowaniu rezonatora jest muł od dołu i potrafi wywalić błąd mieszanki
błędów nie ma
spadku mocy ? to tylko sprawdzi się na hamowni
nie bawiłem się długością dolotu tylko pominąłem stary, brudny rezonator
i mam stożek za 350 zł a nie za 40 z alledrogo
z tym czyszczeniem elektrozaworu niestety ale nie pomaga na falowania,z tym "zazebianiem" wariatora?dostaje olej-przestawia i wraca bez mozliwosci regulacji w miedzyczasie po prostu praca 0-1 z punktu A do B i z powrotem
Elektrozawor to elektrozawor i koniec,dziala albo nie,czysczenie wskazane i sprawdzenie elektromagnesu i cewki ale wiecej nie da sie naprawic no chyba ze ktos moze podac konkrety w tej sprawie.Jedynie ECU moze nie sterowac elektrozaworem ale mozna to FESem czy innym sposobem sprawdzic co i tak na falowanie nie wplynie.
a propos zaworka odmy t w innych autkach pomaga jego wymiana, ale muszą być "bardziej zaawansowane" bo koszt nowego to ok 100zł
http://www.motonews.pl/forum/?op=fvt&t=236692&c=45&f=20
To raczej nie to samo rozwiazanie co u nas w TS.Nasz zaworek to dobitnie prosta konstrukcja.Bylo juz sprawdzanie tego elementu w kwestii falowania i nic nie wnioslo.Z reszta wymieniłem przewód gumowy oraz zestaw zaworka bo to pare groszy i dalej faluje jak falowalo.Jedynie co to podczas zabawy w zmiane sprezynki na twardsza zauwazylem ze silnik mial koslawa prace na jalowym wiec wsadzilem nowke i jest ok ale przy zatrzymywaniu dalej faluje
czyli nie jest ok ;)
może ta prosta konstrukcja jest wadliwa...
zaślepiałeś ten zaworek ?
Nie wykluczone,nie zaslepialem akurat calkiem chociaz myslalem nad tym.Filterek na odme i przerobic dolot ale jak na razie poza zasiegiem mam ten pomysl.z reszta wolalbym zeby silnik pracowal ok bez przeroby no ale moze jest to jakas metoda
znalazlem na pewnym forum taka oto tresc, jak usunac falowanie :
"pomoże ci przeprogramowanie centralki wtrysku taki program ma aso
lub lub po prostu należy ,,ućiac,, czarno zielony kabel dochodzący
do centralki wtrysku ten który mierzy prędkosc samochodu (centralka
nie wykryje błedu)wiem bo pracuje w aso alfa romeo."
Co wy o tym sadzicie ? bo mi sie to wydaje na jakas glupia podpowiedz...