A nie doczytałem że masz konwerter.. Coś się uszkodziło :D Albo nie masz już sygnału z przycisków (wiązka) albo konwerter bądź radio szwankuje
Printable View
A nie doczytałem że masz konwerter.. Coś się uszkodziło :D Albo nie masz już sygnału z przycisków (wiązka) albo konwerter bądź radio szwankuje
Konwerter nowy.. pod radiem oryginalnym dziala bo sprawdzilem wiec sygnal od przyciskow idzie.. tyle ze do jvc nie dociera.. sprobuje od producenta connects2 wydebic schemat instalacji.. bo podejrzewam ze w tym jest pies pogrzebany..
A jestes pewien że konwerter współpracuje z tym typem radia ? :)
Wiesz co.. ciężko powiedzieć raczej nie ma opcji żeby nie współpracowało.. connects2 wg. producenta jeśli jest gniazdo na OEM Remote (a u mnie jest, w postaci Jack'a 3,5mm) to że connects'a można podpiąć i musi działać..
Nie chcesz zgłębić tematu może xD? może dojdziesz do jakichś wniosków co może nie pasować..
moze cos siadlo w trakcie aktualizacji softu. Poszukaj jak sie to robi i sciagniaj odpowiedni soft i sprobuj go wgrac :)
Panowie u znajomego próbuję zrobić ze zwykłej kiery multimedialną, kierownicę zamieniłem ale nie za bardzo orientuję się know how ?, jak to zrobić, otóż nie ma podłączenia do kierownicy tak aby podłączyć przyciski (wcześniej miał zwykła kierownicę). Czy znalazł by się jakiś forumowicz, który wytłumaczyłby łopatologicznie jak to zrobić. ;) - byłbym wdzięczny.
Tzn ?. Tak się zastanawiam jak podłączyć sterowanie radiem z kiery. Na radiu znalazłem zieloną kostkę od sterowania, no ale nie ma końcówki kostki do podłącznia w kierownicy - tak jak ma to miejsce u mnie w kierownicy multimedialnej.
aby podlaczyc kierownice multifunkcyjna potrzebujesz tasme od airbaga tez od wersji z multifunkcja. Inaczej nie bedziesz mial wlasnie tej kostki o ktorej mowisz :)
A czy ta taśma od airbaga jest standardowo w wersji z kierownicą multimedialną?.
- - - Updated - - -
Jak wygląda ta kostka?, miałby ktoś foto?.