-
Witam, wlasnie wrocilem znad morza, trasa ok 600km, Debki > Katowice, srednie spalanie na kompie, 6,2l/100km, dwie dorosle osoby, maly dzidzius, box na dachu i ogolnie bagaznik zawalony, wg mnie bardzo dobre spalanie, trasa Katowice > Debki wyniosla 6,5;/100km.... a tak w ogole to widzialem Alfe Mito jakiegos forumowicza z Tychow, pozdro :-)
-
hey ,
u mnie trasa/miasto 50/50 - 8.066 l/100km
-
1000 km, głównie w trasie, wliczając 300 km autostrady i trochę S-ek. Cały czas klima i tam gdzie się dało tempomat. Komputer pokazał 6,1 litra / 100 km. :)
-
1500 km trasy przeważnie S-ki trochę miasta i innych lokalnych dróżek 1.9 JTDm 16V 6,2l/100km ;)
-
A ja od wymiany oleju w sobote nie moge zejsc ponizej 7.0l.. nie wiem co sie dzieje, ale nagle spalanie wzroslo, wczesniej spokojnie jadac do pracy osiagalem 5,9l, teraz jest 7.0 i nic ponizej. Ktos wie co moze byc na rzeczy? Bywaly chwile ze auto na rozgrzanym silniku palilo 12l/100 jadac 80km/h.
-
odepnij akumulator.Mi sie czasami tez zawiesi komputer i nawet jak jade w trase to zero reakcji i wysokie spalanie pokazuje.Cyk aku i jest OK
-
Moze sprecyzuje: komputer sie odswieza raczej prawidlowo, pokazuje nizsze spalanie np. po zdjeciu nogi z gazu jest rowne 2.0, ale ogolnie srednie spalanie wzroslo o ponad litr, a styl jazdy mi sie nie zmienil
-
Może to tak prozaiczna sprawa jak koniec wakacji? Ruch się na drogach zrobił sporo większy :)
-
A moze trzymam za niskie obroty, a przynajmniej wnioskuje tak czytajac temat http://www.forum.alfaholicy.org/foru...ng_dieslu.html, zobaczymy.
-
Podając spalanie, podajcie również ogumienie na jakim jeździcie (205/60/16, a 235/40/19 to spora różnica, która odbija się na spalaniu).
Pozdrawiam.
- Rafał