Te niedawno kupiłem ELM od PM Factory, nie chciał się połączyć po czym nie odnajdywało portu COM, odesłałem go i dowiedziałem się, że mieli wadliwą partię. Podobno już wysłali inny ELM i ma być u mnie w poniedziałek więc sprawdzę czy jest ok
Printable View
No, mi też ktoś wczoraj odpisał dokładnie to samo. Szkoda tylko, że po tym jak przez tydzień nie szło się z nimi w żaden sposób skontaktować zdążyłem ich już wcześniej opieprzyć w mailu i zażądać zwrotu pieniędzy. Ciekawe, co dostanę w tym tygodniu: forsę, elma, czy figę z makiem :P
Hej
Mam tego ichniego elma i miałem problemy żeby win10 widział interfejs, po prostu nie było nigdzie sterowników.
Jakiś ziomek z pmfactory odpisał mi że to wina fiatecuscan i żebym zainstalował 3.6 a program sam znajdzie sobie sterownik i tak też się stało.
Od wczoraj wyskakuje mi problem z tylnymi kierunkami (jako że bawiłem się w podmiankę z ledami niby can bus - po zmianie żarówek na normalne nadal ich nie widzi pomimo że normalnie błyskają) wpadłem na pomysł że skasuje sobie je przez obd. W międzyczasie win10 kilka razy się aktualizował i coś mi teraz multiecuscan 3.6 nie widzi kabelka ani tych sterowników..?
Mój elm Vgate iCar kupiony na aliexpress działał całkiem nieźle przez 10 minut po czym się samoistnie rozłączył i przestał działać - brak możliwości połączenia z urządzeniem. Podczas wyciągania ze złącza okazało się że interfejs jest bardzo gorący, prawdopodobnie się przegrzał. Miał ktoś podobny przypadek?
a mój nie łączy się z alfaobd;/
Witam. Mam pytanie, czym, oprócz ceny, różni się ten interfejs http://allegro.pl/obd2-elm327-obdii-...a#shippingInfo od tego http://allegro.pl/interfejs-obd2-elm...7.html#thumb/8
Witam proszę o pomoc co mam wylutować w tej wersji ELM 327 1,5Załącznik 237869Załącznik 237870
a mierzyłeś czy pomiędzy pinami 6 a 14 gniazda obd Twojego interfejsu jest resystancja typu 100-120Ohm, czy tylko zakładasz że jest i coś trzeba wylutować? jeśli zmierzysz że jest, to prześledź sobie gdzie te ścieżki lecą, bo tak na pierwszy rzut oka to nie bardzo widać z tych zdjęć i też nie ma go zaraz przy tym co zgaduję że jest TRX-em (ten 8 nóżkowy scalak z 1 zdjecia, a jeśli to faktycznie TRX to jego środkowe 2 piny na w górnym rzędzie to z reguły we/wy różnicowe i to przy nich zaraz ładuje się rezystor - tu nie ma takiego)
No nie mam pewnoci zakładam tylko , mam lepsze zdj ale nie moge go teraz wrzucic
raczej niewieke wiecej wyczaje ze zdjęć. musisz sam dojsc najlepiej miernikiem