dlatego trzeba o to dbać :)...jak z resztą o wiele innych rzeczy :)
Printable View
dlatego trzeba o to dbać :)...jak z resztą o wiele innych rzeczy :)
A do tarczy jak się dobrać? dużo jest roboty z rozebraniem zacisku?
Prowadnice są zapieczone w cholere, zamówiłem już nowe, cena orginałów oczywiście mnie zabiła, 240 zł na zacisk podczas gdy w Intercarsie kpl na auto kosztuje niecałe 70 zł
czy klocki z tyłu posiadają czujniki zużycia?
Czy ktoś się może orientuje które dostępne tarcze przód do 159tki po 2008roku (małe brembo 305mm) posiadają wyfrezowane otwory pod śruby ustalające? Według epera powinien być zamiennik do oryginału 51767382, jest to np. Brembo 09.9363.20. (gdzie Brembo 09.9363.10 jest zamiennikiem do oryginału 51760621 bez frezów na otworach).
U innych producentów nie znalazłem takiego rozróżnienia. Może ktoś coś podpowiedzieć z praktyki? Dziękuję
Mam pytanie, otóż co jakiś czas z prawej strony samochodu wydobywa się okrutny pisk, który zanika podczas hamowania, natomiast podczas jazdy słychać go non stop. Momentami aż mi wstyd jechać po mieście. Co może być tego przyczyną? Jak sobie z problemem poradzić? Podobno to sprawa jakiejś uszczelki, która nie odbija klocków?
Zdjąć klocki i ich zewnętrzną część (blachę której dotykają tłoczki) przesmarować smarem miedzianym, rozwiąże problem, przy okazji przesmaruj i wyczyść prowadnice.
dzięki
Klocki mam nowe, także to na pewno nie ten problem. Generalnie chyba objawia się to tylko (albo przeważnie) wtedy, kiedy jest wilgotno, deszczowo.