ja tam w autosklepie kupowałem QAP'y na górę , zaraz po kupnie alfy i się po 12kkm bodajże rozwaliły i normalnie , zaniosłem wahacze a chłopaki a AŚ oddali mi kase albo wziąłem w ramach rozliczenia tarcze+dopłaciłem dokładnie nie pamiętam
Printable View
ja tam w autosklepie kupowałem QAP'y na górę , zaraz po kupnie alfy i się po 12kkm bodajże rozwaliły i normalnie , zaniosłem wahacze a chłopaki a AŚ oddali mi kase albo wziąłem w ramach rozliczenia tarcze+dopłaciłem dokładnie nie pamiętam
Reklamacja po 12k km? Zaskakujące to że ją uznali :) Co tam poleciało, sworznie?
Ja mam już 3 komplet górnych Delphi wymieniany na gwarancji. Łączny przebieg na 3 kompletach to 12 tysi.
Luuudzie.
ten temat jest o wahaczach do 159, a to niestety nie ma za wiele wspólnego z wahaczami do 156.
TRW w 159 to katastrofa i każdy kto ma 159 powinien o tym wiedzieć. Nie tylko górne, ale również dolne wahacze. Na dzień dzisiejszy sens ma lemförder albo oryginalne z aso. Te pierwsze są jednak za krótko na rynku, żeby coś więcej napisać.
Również podpisuję się pod powyższym. Za krótko eksploatuję, żeby miarodajnie się wypowiedzieć, ale TRW lewy górny poleciał po ok 10 tys. (luz sworznia), wymieniony na Lemfordera - zobaczymy jak się sprawdzi.
Natomiast mnie bardzo ciekawi ten sklep: fiat-autoparts.com, o którym kilka osób tu na forum pozytywnie się wypowiadało. Oni mają oryginalne wahacze po 388 zł! Natomiast przydałoby się zrobić jakiś większy research, czy to wiarygodny dostawca. Jeśli okazałoby się , ze tak, to ja bym nie kupował Lemforderów za 50 zł. taniej.
Aha, skoro powstał odrębny wątek, to przypomnę tylko, że Tomek KRK, który ma jak wiadomo duże doświadczenie z tymi samochodami, do wersji przedliftowych polecał wahacze A.B.S. - na Allegro za ok. 200 zł.
BTW o co chodzi z zamienianiem na tym forum nazwy firmy Lemförder (L E M F Ö R D E R) na słowo Lemer? W niektórych postach ( w tym i w moim poprzednim) pojawiło się słowo Lemer zamiast długiego l e m f o r d e r...