156 tak, ale ze 159 Cię poniosło :sarcastic:
Printable View
159 to ja widzę jak na lekarstwo na drodze to jaki biedak jeździ autem za 25-30 jak większość to auta od 2 tys do 10 i to 70 procent niemieckich,156 owszem jeżdżą biedaki,ale co zrobić jak za wypłatę kupuje się auto.
np. peugeot 407, laguna.
Dokładnie, jw.
Mało to. Jak jak szukałem 159 to nawet ople były tańsze. A Ford w podobnej cenie.
No OK, jak tak porównujecie to znajdziecie. Jak poszukacie wśród Audi, BMW czy Volvo, to już gorzej to wygląda...
do głowy mi nie przyszło porównywać AR 159 do opli i fordów... ale jeśli ktoś klasę samochodu definiuje jako gabaryty...
aha - jestem całkowicie przeciwny ocenianiu ludzi po tym czym kto jeździ w szczególności, a po zawartości portfela co do zasady (vide "biedaki"). Pomijając oczywiście złudność takiej oceny w oparciu o samochód - sam jeździłem kilka lat VW wartym połowę moich miesięcznych dochodów.
My tu gadu, gadu a po Szwecji już od co najmniej 2 miesięcy jeżdżą Tipo 952... Na niektórych zdjęciach widać, ile to auto będzie krótsze i węższe od maserati ghibli, którego poszycia użyto do testów. Widać też bardzo dużą chłodnicę centralną i 2 po bokach z przodu. Dodam tylko, że zamaskowane, zimowe zdjęcia Giulietty pojawiały się w sieci też mniej więcej pół roku przed premierą. Coś się dzieje...:)
mowa o tych zdjęciach?:)
http://www.autoevolution.com/news/al...ry-89791.html#
Wydech z tyłu napawa entuzjazmem :)
jedno juz widać, mały bagażnik będzie a więc pokaźna masa klientów ominie to auto szerokim łukiem
ok, niech takie bedzie, ale po co Wester i Sergio pitolą o dziesięciokrotnym wzroście sprzedaży aut alfy?
Serce rośnie jak oglądam takie zdjęcia z testów (mimo, że Tipo 952 wygląda groteskowo). Wszystkim niedowiarkom szczeny opadną 24 czerwca :)
Maserati ma w dieslu jakoś 6.3 do setki... no i teraz pytanie: czy Alfa będzie szybsza, ze względu na niższą masę (oby) czy wolniejsza (lub w lepszym wypadku tak samo szybka), bo nie może być szybsza od droższego Maserati...?
O benzyne się nie martwię- raczej AR nie pozwoli sobie na to, żeby topową wersją był diesel...?
Nie wiem jak ma się auto ze zdjęć podlinkowanych na poprzedniej stronie do tego co zobaczymy ostatecznieale jeśli taka ma być bryła nowej alfy to jestem rozczarowany. Proporcje są straszne, wygląda to tak jakby ktoś wspawał środkową część auta na siłę próbując połączyć przód i tył o różnych liniach/proporcjach.
Po tym jak zacząłem jeździć alfą praktycznie wszystko do czego wsiadam jest jakieś nijakie :), jeśli skopią nowy model to pewnie długo jeszcze pojeżdżę 159.
Gebeth, o których Ty zdjęciach mówisz?
No przecież to jest MULE... jest posklejany z odpadów Ghibli dla niepoznaki... co Ty chłopie :D
Wszystko się zmieni- wygląd i proporcje! :D
Mam nadzieję, zobaczymy efekt końcowy. Jeśli testy są typowo drogowe (od strony technicznej) a poszycie ulegnie zmianom to mam nadzieję, że zmiany wobec tego co tu widać będą spore :)
Niepokoi mnie trochę proporcja przedziału dla pasażerów z tyłu, kierowca swoje zajmuje a skoro podwozie jest gotowe "?". Wypatruję auta które będzie pięknym i praktycznym sedanem. Jeśli z tyłu mają zmieścić się co najwyżej dzieci lub karły to lepiej kupić 4C a dzieci/karły sobie odpuścić :)
Też pomyślałem o pasażerach... ale myślę, że nie będzie gorzej jak w 159 :D
Jak zawsze kogoś wiozę to mówi- ale się mało miejsca wydaje... ale nikt jeszcze mi nie powiedział, że niewygodnie się jedzie. Zatem wniosek jest taki- miejsca jest tyle ile potrzeba.
A o wygląd auta się nie martw- będzie wyglądać zupełnie inaczej :)
Jeśli chodzi o piękny i praktyczny sedan (bo 159 i następca to piekne, ale nie aż tak bardzo praktyczne sedany)... to będziesz chyba musiał poczekać na następcę 166- w planach jest.... 2017 bodajże?
Pawełek ja już dawno doszedłem do wniosku, że szeroko pojęty Alfaholizm to wyjątkowy stan umysłu :) Najpierw chłopy przez osiem lat udowadniają sobie i innym, że 159 aspiruje do premium lub jest w premium a potem porównują cenowo do Mondeo Vectry i Laguny :)
Przepraszam za OT ale był uzasadniony.
Pozdrawiam
Plusem tego, że mułem jest Ghibli to napęd na tył/4x4 oraz silniki :))
Druga sprawa, Ghibli ma prawie 5m długości (więcej niż A6, BMW 5, czy E klasa). Skoro Tipo 952 ma być segment niżej to logiczne, że musieli skrócić jakoś. Wydaje się śmiesznie mały, ale zapewne jest wielkośći A4, 3er.
Najważniejsze, że przód ten sam (czyli silniki od Maserati będą pasować ;)
Ty widzę, nie rozumiesz założenia takiego pojazdu. Przecież to jest (najprawdopodobniej) Giulia-Mule czyli większość kluczowych podzespołów z Giulii (płyta podłogowa, zawieszenie, układ napędowy itp) a poszycie jest w miarę możliwości dopasowane do rozmiarów. Widać wyraźnie, że tylne drzwi są skrócone, zderzak zwężony, dach również a przód został oryginalny bo nie przeszkadzał zbytnio. Porównując rozmiary Ghibli do 159 wychodzi, że Tipo 952 będzie minimalnie mniejsze od 159 i powinno bardziej celować w konkurencję dla BMW 3. Pozwala to mieć nadzieję na większą limuzynę spod znaku węża i krzyża w niedalekiej przyszłości:)
Blefer, kolega już wie o co chodzi :)
Proporcje i kształt tego mula przypominaja mi TVR Sagaris.
AR Polska oficjalnie pisze o prezentacji nowego modelu w czerwcu na 105 - lecie marki.
Załącznik 155550
źródło https://twitter.com/AlfaRomeoPolska/...06413080817665
Więc jednak zostaje nazwa Giulia? Czy sami jeszcze nie wiedzą? ;)
Póki co trzymają się nazwy bo jest wokół niej dużo szumu... jakby Ci teraz napisali Tipo 952, albo jeszcze coś innego to nikt by tego nie zauważył :)
Może być tak, że 24 czerwca dowiemy się, że nowy model to "Alfa Romeo Serginio Marchionnetta Suprema" :D
...ale równie dobrze może zostać- ja bym obstawiał właśnie "Giulię".
i wykorzystują do tego celu rysunek jakiegoś niezależnego projektanta??
ale specjaliści...
Takimi profilami na fb i innych zajmuje się jakiś stażysta lub pracownik z działu PR, ma za zadanie nabijanie lajków, rozprzestrzenianie się wiadomości i w sumie z tego jest rozliczany w swej pracy. Chwyty zapewne wszystkie dozwolone. Grunt żeby był szum, sami na bank jeszcze nic nie wiedzą.
Teraz będzie coraz to więcej takich wrzutek na fejsach i tłiterach... tak jak kolega Uki powiedział- stażysta nie da nam żyć :D
Byłem dzisiaj w salonie i Pan sprzedawca stwierdził, że Giulie mają być dostępne w Polsce już we wrześniu br. Trochę mu nie dowierzałem biorąc pod uwagę czerwcową premierę, no ale takie niby info "z centrali" mają.
Też tak "słyszałem" i jest to prawdopodobne, w USA mówili że "summer 2015"
PS
Ktoś jest w stanie przetłumaczyć? bo translate nie daje rady ;)
"Questo intervento di un appassionato conferma che in Alfa hanno tutta la buona intenzione di realizzare una berlina pari o superiore alle tedesche:"Oggi ero nei pressi di Balocco per lavoro. Mi sono fermato un attimo al parcheggio nei pressi della pista sperimentale....e in pochi minuti sono uscite dall'ex area officina Iveco una BMW M3, una Mercedes Classe C nuova, e due Alfa 952 come sempre camuffate da Maserati Ghibli. Però una delle due montava il paraurti della nuova Alfa con scudetto e prese d'aria Alfa Romeo e aveva il cofano motore arancione con due grossi fori da cui uscivano enormi camini come un'auto alla MADMAX. Tutto attorno all' ex officina Iveco della pista di Balocco era pieno di componenti meccaniche smontate BMW/Mercedes/Audi, e si sentivano quelle berline correre in pista, c'era gran rumore di gomme e motori".
Sergio Marchionne, in effetti, lo fece già capire lo scorso giugno di usare le auto tedesche come paragone, quando raccontò di aver trascorso un venerdi a guidare prima una BMW e poi un prototipo della 952, dicendo che la nuova Alfa supererà la BMW in handling, cioè in piacere di guida."
Jak 3 lata temu kupowałem auto i w salonie Alfy pytałem o następce 159 to też Pan powiedział, że będzie pod koniec roku... Dobrze, że nie czekałem :)
Ja myślę, że prezentacja w czerwcu, a dostępność dopiero od 2016 (żeby dopracować jeszcze auto), ale ucieszyłbym się gdyby było inaczej :)
Co do tłumaczenia: to kontekst jest taki, że na torze obok Tipo 952 testują i badają M3, C klasy aby nowa Alfa była jeszcze lepsza od Niemców. No i potem jest, że Sergio najpierw jechał BMW potem Tipo 952 i Alfa jest lepsza od BMW pod względem prowadzenia. Taki marketingowy bełkot myślę ;)