dubel
Printable View
dubel
Ja mam moduł, którego nie musiałem adaptować, bo mam B&M.
Po wyjęciu modułu ceremonii nie ma.
Nie chciałby ktoś sprzedać używanego urządzenia? Interesuje mnie tylko i wyłącznie wersja PRO do JTDm
Zajrzyj do działu giełda. Nie wiem czy aktualne:
http://www.forum.alfaholicy.org/sprz...pf_eculab.html
Witam
Został mi z mojej Alfy 159 1.9 150KM bez B&M Monitor DPF montowany w złącze OBD od ECULab wersja PRO z możliwością mierzenia przyspieszenie 0-100km/h
Cena jaka mnie interesuje 300 zł + przesyłka
[MENTION=24637]Tomson05[/MENTION]
A do B&M jest inna wersja czy jak? Próbuję się doczytać, ale ten wątek to jakaś masakra - za dużo postów :/ Jeśli taka sama, to będę zainteresowany.
PS. [MENTION=4833]maly_777[/MENTION]: Jak rozumiem, temat produkcji Monitorów został porzucony i nie ma szans na zakup nowego?
Lipa straszna :( A jeżeli planuję docelowo odpiąć B&M/zmienić radio, to będzie działać, czy różni się w tej sytuacji sam soft?
Co wy gadacie, że jest różnica z B&M, miałem u siebie ten moduł i nie ma różnicy.
Jedyna różnica to, że jak się ma B&M to się kostkę wpina i już działa a jak jest bez to trzeba jednorazowo przyciskami na kierownicy aktywować
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
A co jesli nie mam przycisków na kierownicy? Jest jakas inna opcja aktywacji? Przydałoby sie ustrojstwo bo nie zamierzam pozbywac sie depeefa...
[MENTION=28341]tomio[/MENTION]: Dzięki za informację, jest zatem jakaś nadzieja ¯\_(ツ)_/¯
[MENTION=4833]maly_777[/MENTION]: Potwierdzisz? Chętnie przyjąłbym używkę - miałem nadzieję, że będzie tu opisana sprawa z B&M, ale przebrnąłem przez 70 stron tematu i nie znalazłem nic mądrego w tej sprawie -_-"
Kolega od Monitora nie odpisuje, więc pozwolę sobie spytać tutaj: ma ktoś na sprzedaż? Najlepiej wersję Pro, przyjmę chętnie :)
Ciekawe czy tylko ja zauwazylem, ze jeśli uruchomimy monitor to znika aux w radiu? :)
I druga sprawa, ze dpf zawsze wypala mi się przy 81% a po założeniu monitora wypalanie uruchomiło się przy 70%...tez tak macie?
U mnie wartość zapełnienia jest pomiędzy 24% a 75% (kiedy uruchamia się wypalanie). A mam założony nowy DPF.
Tak jak kolega pisał wyżej, DPF monitor nie ma "mocy sprawczej" :)
[MENTION=24637]Tomson05[/MENTION]
Chętnie zakupię DPF Monitor od Cb jeśli go nadal posiadasz.
czy ktoś ma wersję pro na sprzedaż?
Witam ma ktoś na sprzedaż wersja pro tylko 1,9 pisać dzwonić 790-419-003
Witam.
Zakupiłem alfę z eculab pro, może ktoś udostępnić instrukcję obsługi do modułu?
Wlaczanie/ wyłączanie wyswietlania:
Na kierownicy wielofunkcyjnej wciskamy jednocześnie "+" od głośności z lewej strony i strzałkę w górę po prawej stronie. Przechodzenie między menu:
Jak wyżej z tym, że wciskamy "-" i dolna strzałkę jednocześnie.
Opis poszczególnych parametrów masz w poście nr 675
Wysłane z mojego HTC U11 przy użyciu Tapatalka
Dzięki, działa.
Można aktualizować moduł, aby była funkcja "ECU OIL RST" ?
Hello all
I'm from Holland.
I would like ECULAB module, where can I find it or buy it?
Jak tym urządzeniem skasować błędy?
Przecież jest napisane:
CLEAR DTC: press"-" and BRAKE pedal for 2 seconds
Dzięki za odpowiedź. Coś mi się w bani uje..ło i źle przeczytałem, a błąd skasowałem zaraz po napisaniu postu. :-).
Kupię gdzieś dpf monitor czy raczej ciężko będzie?
Bardzo rzadko ktoś to sprzedaje.
Jak by ktoś miał do sprzedania Monitor DPF to priv.
ja tez chętnie zakupię
Witam. Można gdzieś kupić dpf monitor?
Jest jeszcze możliwość kupienia gdzieś tego modułu?
Może ma ktoś go na sprzedaż. Do JTDM-a.
Mam DPF Monitor w wersji pro na sprzedaż.
Jak ktoś zainteresowany to zapraszam na pw ;)
To chyba najlepszy zakup do tego auta jaki zrobiłem :)
Jak Ci się udało kupić, to gratulacje :)
Nie bijcie że nie w temacie, że nie wyświetla to parametrów na liczniku ... ale jak ktoś się nie boi prądu :) to może zobaczyć to: https://ecunologic.pl/