Jak ma takie podejście to szukaj innego bo Ci zrobi na odpier****.
Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka
Printable View
Jak ma takie podejście to szukaj innego bo Ci zrobi na odpier****.
Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka
3 dni? Mi samemu zajęło to 2 popołudnia
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
Mam juz kogoś kto mi to zrobi jak chcę. Jak wyjdzie to się okaze :) pytanie jeszcze do was. Czy reduktor do 300km wystarczy ? Czy trzeba mocniejszy?
Witam czy ktoś już wkładał gaz 5 generacji ? bez reduktora... w fazie ciekłej ??? moc nie spada a w niektórych przypadkach wzrasta szacowany koszt 5k to i tak się zwróci wiec to jest najmniejszy problem ...
A kto zakłada teraz ten szajs.Szkoda kasy, z tym jest więcej problemów .
Szajs ? Jakie tam są problemy ? Ja właśnie o takiej instalacji myślałem ...
Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
Cena,pompy,ostatnio trudna dostępność ,drogi serwis
A 4 generacja czym się różni? Jest na osobnych wtryskach bo co do gazu to miałem. Jedno auto i stara instalacje :-)
Wtrysk gazu w fazie lotnej a 5 to w fazie ciekłej.
5 generacja praktycznie umiera ,chyba z braku popytu bo 4 generacja jest tańsza i coraz lepsza
V generację odpuścić i zapomnieć. Jak Piotriix napisał, cena i awaryjność poraża. W IV generacji jak jesteś ogarnięty to wiele możesz sam naprawić/wymienić. No i najważniejsze większość gratów niewiele kosztuje i można regenerować.
Krótko mówiąc V generacja jeszcze nie teraz. Mało rozwojowa, jeszcze dobrze nie sprawdzona, drogi serwis i montaż.
Wysłane z mojego HTC One M9_Prime Camera Edition przy użyciu Tapatalka
V generacja to już historia, przyszłość to 7 ;)
http://gazeo.pl/instalacje/produkty/...ykul,9727.html
5 generacja jest już dosyć długo, ale nadal nie jest popularna w Polsce . W Niemczech czy Holandii dużo samochodów lata na takich właśnie instalacjach.
Ja miałem kiedyś przyjemność przejechać się autem ,które miało zamontowana 5 gen i wrażenia z jazdy były baaardzo pozytywne.
Ta 7 to żadna przyszłość .Chyba że cena będzie taka jak staga 400 to może....
A ile wam pali 4 generacja?
20 l ? Sporo to benzyny ile ci pali ? U mnie w 3.0 nie przekraczam 14 waha się od 11 do 13.5 ale to już jak po mieście jeżdżę albo tylko do pracy 6 km
Nawet nie wiem - kupiłem auto z instalacją już. Ale komp potrafi momentami i 17L pokazać więc raczej spalanie gazu w normie :). Częściej 18-19L ale 20 też już się zdarzyło. Jedna cewka już była zmęczona, ale na nowych świecach i dwóch nowych cewkach nie miałem okazji samego miasta wylitrażować jeszcze.
Nadal jesteśmy z ręką w nocniku .
Oto link do odpowiedzi na moje zapytanie:
https://wycenainstalacjilpg.gazeo.pl...232ee90b15f72/
Oj tam gzw bez problemu gazuje te silniki
Nie tylko GZW.
Chodziło mi tylko o pokazanie różnicy między szumną reklamą a szarą rzeczywistością.
Jedynym JTS-em wspieranym oficjalnie przez STAG jest 1.9 ze 159 (oficjalne info ze strony). Jeśli chodzi o nieoficjalne instalacje to wiem, że są i pracują. Warsztat Ci odmówił bo nie chce eksperymentować i można go zrozumieć.
7 generacja o której wspomniałem ma tę zaletę, że nie będzie dedykowana - będzie uniwersalna bo nie ma potrzeby emulacji wtryskiwaczy benzynowych.
Czy ktoś jest w stanie powiedzieć coś konkretnego na temat instalacji Ladni Renzo, w kontekście 2,5 V6? Nie pytam, o to czy jest lepsza czy gorsza od STAG, ale jak się sprawuje, czy daje radę. Nie chcę takiej zakładać, ale jest [notranslate]Alfa[/notranslate] na sprzedaż z takową i po przeczytaniu tego wątku, nie wiem, jak do tego podejść.
Jestem totalnie zielony, a nie mam aż tyle zapału, żeby przeczytać wszystkie 70 stron wątku, zresztą wszystko idzie do przodu przez co pewnie i ceny się zmieniają :-)
Przechodząc do rzeczy - ile będzie kosztowała przyzwoita sekwencyjna instalacja gazowa w 156 v6? Butla w kole zapasowym, wtryski zakamuflowane. Żaden high ani top end, zwykła przyzwoita sekwencyjna instalacja gazowa która sprawi, że przestanę wydawać 200zł tygodniowo na benzynę :-)
Bimsky od 3500 do 4500
Panowie. Jak wiercić otwory w podstawach na przyłączyli do wtryskiwaczy ? Prostopadle do otworu wewnętrznego ? Czy pod jakimś kątem w stronę zasysanego powietrza ?
Ja osobiście wierciłem pod takim samym katem jak wtryski benzynowe.
Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
No właśnie nie wiem . Bo mam w 2.5 wywiercone i w ogóle. ale może to powinno być jakoś specjalistycznie :D. Dlatego czekam na opinie ;)
A teraz SWAP na 3.0 i tam nie było LPG. Dlatego trzeba to zrobić dobrze ;)
Pytanie z innej beczki po jakim przebiegu wymieniacie swiece NGK platyny?
Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
To jak Panowie ? Da mi ktoś jakąś wskazówkę ? Jak wiercić podstawy,? No czekają czyste na zewnątrz a nie wiem czy walić jak leci tylko każdą tak samo czy co
Parę postów wcześniej masz odpowiedz
Panowie. Co polecacie do 3.0 ? Narazie nominał moc. Ale będzie więcej. Z czasem myślę do 300 dojść. Dwa reduktory Zeta s . Ale jakie wtryskiwacze ? Hana są dosyc drogie. Znaczy. Potrzebuje czegoś tańszego i w miarę dobrego. Bo magici mi padają jak muchy. ;)
Hany za 80 to drogo?
Chcesz 300 KM to oszczędności nie szukaj na wtryskach.
Kup baracudy sá tańsze
To ja do rozklekotanej 33ki, wartej ówcześnie z 500zł kupowałem hany jak stały po 110zł/szt :D
Tu masz dwie foty jak nawiercać:
https://www.facebook.com/photo.php?f...type=3&theater
https://www.facebook.com/photo.php?f...type=3&theater
- - - Updated - - -
Oczywiście to przerost formy nad treścią ale wszystkie będą tak samo nawiercone. Kawałek obrzyna z krokwi i dwa kołki meblowe plus stara celma na stojaku.
Załącznik 236339
"z ręki" też można nawiercić, nie musi być w stojaku :)