nie ma soczewek w poliftowej alfie???
Printable View
nie ma soczewek w poliftowej alfie???
a ja zamontowałem sobie lampy dayline z soczewką i paskiem ledowym do jazdy dziennej i oczywiscie wsadziłem do nich zestaw hid i wreszcie jestem zadowolony bo wreszcie jak jade to sowy sie nie rozbijają o drzewa z powodu oślepienia :) ładnie wygląda i bardzo dobrze swieci :) a i alfa wygląda na młodszą ;)
Panowie mam takie pytanie czy ktoś korzystał z usług tej firmy: http://moto.allegro.pl/alfa-romeo-15...874649802.html
Jeżeli tak to jak jest ogólnie z wykonaniem itp ?
jakie soczewki najlepiej pasują do przedliftowej 156 z jakiego auta
zakładał ktoś może taki zestaw do lamp
http://allegro.pl/soczewki-z-odblysn...939876595.html
co za bajki piszecie do alfy 156 FL sa normalnie lampy xenonowe , sam widziałem gość sprzedaje na allegro takiego czarnego spasnego kombika
p.s pasik to są ori wkłady do alfy 156 sam mam takie same u siebie to nawet carello są.
Miałem już jak kupilem od kolegi z tego forum tą gablotę.On je zakładał.Tak jak napisalem ci w PW to lepiej dla mnie ori wyglądają niż dorabiane na H7;)
pawel2910 ja mam lampy od tego gościa. tylko nie te na ksenony tylko na zwykłą żarówkę h7. ogólnie jestem zadowolony, dużo lepsze światła. po pierwszym deszczu jak je założyłem to mi zaparowały ale już więcej nie miałem tego problemu. jeszcze był jeden problem bo drucik który trzymał żarówkę był od jakiejś innej lampy i żarówka nie siedziała jak należy. pisałem do gościa żeby dosłał, odpisał, że poszuka ale nie było później odzewu. sam sobie dorobiłem i teraz jest wszystko ok. jak coś to mogę zdjęcia wstawić jak to świeci. poza tym na lampach mam nabite DC więc można założyć HID samemu. pozdrawiam.
kolego jak byś mógł to podeślij mi zdjęcia jak to wygląda u Ciebie a kto Ci przerabiał lampy?
u mnie wygląda to mniej wiecej tak chociaz na zywo efekt duuużoo lepszy http://www.youtube.com/watch?v=AgLRg...b1AUAAAAAAAAAA
Witam czytam te posty od początku , na raty trochę tego jest możliwe że coś przeoczyłem.Chciałbym założyć HIDy w 166 z tego co czytam mając soczewki nie powinno być problemów może polecicie jakiś zestaw dużo tego na alegro cyfrowe , slim , canbus ?
H.I.D-y są dobre pod dwoma warunkami. Pierwsze primo jeżeli są dobrze ustawione choć i tak czasem rażą... Drugie primo jeżeli nie znajdują się w aucie które jeździ po podkarpaciu a w szczególności w okolicach Rzeszowa. Drogówka jest już tak wyuczona że non stop zatrzymują auta z takimi wynalazkami, nawet w aucie takim jak alfa 166... pierwsze patrzą czy są spryski, jeżeli są to dalej idąc tropem czy lampy mają wybitą homologacje oraz czy jest ręczna regulacja wysokości świateł. jeżeli jest to dowód out... Jest z tego co pamiętam jakiś wyjątek bo auta koło 1995 roku mogły mieć ręczną regulacje ale w to się nie zagłębiałem... Jeszcze 3lata temu pamiętam jak na forum hondy każdy w Krakowie jeździł na ksenonach w aucie bez soczewek i z roku 1990 a na podkarpaciu niestety to nie przeszło :P
predator ja MIAŁEM slimy i fajnie można było je schować choć i tak to nie pomogło :p natomiast były wystarczające, błędów nie pokazywało itp. Canbus stosuje się do nowszych aut właśnie na okoliczność błędów.
takie czepianie się jest troche bezmyślne z ich strony :/ ale niestety prawdziwe. Odkad jeżdże na xenonach u siebie w 145 nie spokałem się z tym żeby niebiescy coś mruczeli do mnie o to. Przeważnie te "wynalazki" :) spotykają sie u policji z przychylnością. Raz się jeden zapytał tylko dlaczego to mam i jak podam jeden poważny powód dla którego mam je założone to mnie puści:) i... puścił bo moje argumenty były bardzo mocne i jeszcze mi przyznał racje :)
No to na podkarpaciu to nie przejdzie niestety. Panowie z drogówki są strasznie przeczuleni, i mimo że czasami nie mając pojęcia zatrzymują dowód bo xenon i tyle.. Mi próbował wmówić że ten model "Alfa Romeo 166" nie miała oryginalnych spryskiwaczy bo te takie malutkie spryskiwacze są zamontowane przez właścicieli pojazdów a wzięte z maski i nie dają takim Ciśnieniem jak powinno.... Po mojej uwadze że występowały, przyczepił się do porządku pod maską... Ale co zrobić, Buta nie zjesz sznurówką nie popijesz...
U siebie mam 4300K więc jakie najlepiej do tego postojówki? Kupiłem Philipsa i świecą niestety na żółto :(
żeby świeciły na biało to tylko postojówki LED
Zwykłe żarówki choćby nie wiem jak się niebiesko nazywały i tak będą świeciły żółtawą barwą.
Kupował ktoś ostatnio palniki 4300K w niezłej cenie z których jest zadowolony? Jeśli tak, to proszę o namiar na sprzedawcę allegro.
Pozdrawiam.
- Rafał
Muszę się zgodzić z kolegą Benior'em :) ... Okolice Dębicy i Rzeszowa przewrażliwione na punkcie HIDów... Ja mam założone żarniki 6000K i jestem bardzo zadowolony bo w porównaniu ze zwykłą halogenową żarówką w soczewce w mojej 166 xenon czyni noc dniem. Nikt jeszcze mi nie zarzucił że rażę w oczy ale to kwestia dobrego ustawienia... Jak do tej pory przez prawie rok żadnych problemów nie miałem z drogówka ale to pewnie dlatego, że nikt mnie nie kontrolował :)
Do mnie dziś doszły postojówki LEDY, myślałem,że ciut lepiej będą świecić.. No ale barwa do xenonu 6000K jest ok, oraz nie wykazują błędu ;)
Postojówki to postojówki. Jak chciałeś, że będą świeciły ?
Widziałem na filmiku, że dosyć dają, w zasadzie to masz rację, ważne, że nie ma błędu i barwa ok ;)
jakie proponujecie zestawy na co zwrócić uwagę przy kupnie ??
Wszytko to made in china albo CHPRL zatem kup sobie najtańsze które mają najdłuższą gwarancję bo żarniki tego typu lubieją klękać szybko z przetwornicami też czasami bywa nie różowo niestety tak jest z żółtymi łapkami aby zbyć...
Ja mam w sprzedaży Hidy lepsze niż te z Alle... Lepsze w sensie, że mają bardziej wytrzymałe przetwornice, oraz żarniki. A w razie reklamacji uwzględniamy zawsze ;) Zestaw kosztuje 180 zł plus przesyłka
no wiec ponownie sie potwierdziło ze swiatła soczewka +H.I.D zdaje egzamin z tego wzgledu ze wczoraj w tarnowie zatrzymali mnie misie ale na temat lamp ani jednego słowa jak zwykle doczepili sie do szyb :D przynajmniej juz wiem ze przepuszczalnosc swiatła u mnie wynosi całe 22% :P nawet spaliny chcieli mierzyc ale o swiatłach cichutko :)
A co to za HIDY lepsze od tych z alle... Badałeś wytrzymałość przetwornic ?
Badałem-na ok 15 zestawów sprzedawanych miesięcznie do reklamacji wróciła jedna sztuka po roku użytkowania ;) Oczywiście od razu wymieniona na nową
Kolego Proxim@Ar, mógłbyś podesłać zdjęcia jak to u Ciebie wygląda i namiar na gościa od którego masz postojówki? A jeszcze obiło mi się o uszy, że samopoziomowanie jest wymagane w samochodach od 2002r. Wie ktoś może jak to jest na prawdę?
Co Ci po samopoziomowaniu skoro szkla bez homologacji i jak byk pisze ze do halogenu..........
Oto fotki jak to wygląda u mnie.
Załącznik 44173Załącznik 44174Załącznik 44175Załącznik 44177Załącznik 44178Załącznik 44179
marek230482 ja akurat mam na szkle DC więc mnie interesuje temat samopoziomowania. Proxim@Ar dzięki za fotki:)
ostatnio ogladalem "uwaga pirat" akurat jechali z ta jednostka ekologiczna i zatrzymali auto na xenonach i w pierwszej kolejnosci policjant sprawdzil co jest napisane na lampie
ale typ to nawet swiatla cofania mial niebieskie
i musial sie pozegnac z dowodem
a jest jakas roznica w oznaczeniu lampy miedzy zwykla a oryginalna soczewkowa (nie xenon) ??
Tez widziałem jak gościa zatrzymali, chyba galantem jechał, tylko on na zwykłym odbłyśniku miał to się rzucał w oczy. nawet światła cofania na niebiesko...a różnica na lampie dotyczy źródła światła, czy żarówka czy lampa wyładowcza, http://images3.fotosik.pl/269/21c730a3330676f9.jpg
Nie będzie różnicy jeśli jedna i druga jest zasilana żarówką halogenowa np. h7.
Jak na zwykłe odbłyśniki ktoś chce zakładać, to odradzam.. Raz,że od razu to widać, rzuca się w oczy i po pewnym czasie razi (choć czasem tylko z początku wydaje się,że jest ok) a dwa, że wygląda to żenująco..
Co do xenonu, to wiadomo,że są potrzebne spryskiwacze reflektorów oraz samopoziomowanie. Tyle w teorii. W praktyce wygląda to tak,że wystarczy soczewka i można xenon spokojnie zakładać, nie martwiąc się o kontrole drogowe oraz przeglądy. Nie chcę tu generalizować- pewnie zdarzą się przypadki, w których nadgorliwy policjant się przyczepi lub diagnosta- wtedy wystarczy zmienić żarniki,palniki xennonowe na zwykłe żarówki- nawet przy nich ;) I wszystko jest wtedy ok. Sprzedaję sporo tych zestawów, zawsze pytam do czego chcą włożyc, czy do soczewki, czy do zwykłych. Już paru osobom odradziłem wkładanie hidów do zwykłych odbłyśników..