nie było zauwazalnej róznicy? czyli? mmiałes te stare padniete czy poprostu kombinowałes z wtryskami?
Printable View
nie było zauwazalnej róznicy? czyli? mmiałes te stare padniete czy poprostu kombinowałes z wtryskami?
właściwie to były poprostu do wyczyszczenia ale w db stanie, kombinowałem zamieniając sprawdzając różnice - finalnie posprawdzałem na maszynie kazdy wtrysk wybrałem komplet najlepszych od silników 1.8 8v i zamontowałem -róznica nieodczuwalna ale wiem że mam wszystkie w BDB stanie ;) - może róznica była delikatna na tych od 2.0 - może miał delikatnie wiekszego kopa - ale naoprewde trzeba było się wczuć żeby to wyłapać - o spalaniu cięzko cokolwiek powiedzieć bo za krótkie dystanse na nich robiłem :/
Mobilki słuchajcie mam problem byłem dziś w aso i chciałem kupić wodzik do Belli bo mi pękł a już kiedys był spawany a facet sprawdził i stwierdził że nie ma nigdzie na magazynie w polsce i wątpi że gdziekolwiek jeszcze są. Nawet z używanym jest ciężko ale wolałbym nowy może ktoś wie gdzie są dostępne. Alfa stoi już ponad tydzień.. nie jeżdżę bo mam tylko trzeci i czwarty bieg..
Wyciagnij i idz do sklepu moto może coś dobiorą.
koledzy nie wiem dlaczego ale jednym kluczykiem otwieram i odpalam dwie moje alfki 155 (FL);)
cerciarz, zadzwoń do ASO Olsztyn. Ostatnio brałem u nich, ale do 16V.
ar 2.0 16v, przy gaszeniu silnika normalnym zjawiskiem jest tak jakby powrót powietrza do filtra? z takim dosc dziwnym głosem ala psssss, nawet dosc mocno słyszalne...dolot podokrecany...
Kluczyk uniwersalny jak pilot ? :D
jutro bede mial pospawany ponownie moze znowu dwa lata wytrzyma :)
Oryginalne drewno ? :|http://otomoto.pl/alfa-romeo-155-C19610581.html
Potrzebuję wymiary łącznika elastycznego do 155 2.0TS 16V, zna ktoś ??
ma ktos z was tlumik basowy do alfy zeby zamontowac go bez przerobek,spawania i zmieniania wieszakow??
grzybek a masz jakas fote tego wydechu??
Mogę zrobić jutro, mnie osobiście zaczął wku..iać jakiś czas temu. Mocowania nie były przerabiane z tego co wiem, jedynie trzeba ciut zakombinować z podwieszeniem ale tłumikarz zrobił to bez problemu jak mi gumka pękła:D Postaram się nagrać dźwięk aparatem to sobie posłuchasz.
nie wiem czy oni tych lamp nie przerabiają sami
3 światło stop w blendzie? Podoba wam sie? :)
http://alfa155.org/forum/viewtopic.p...ector&start=45
Mi się podoba i zrobię u siebie tylko nie mam kiedy:girl_wacko:
Ja miałem przez jakiś czas światła stopu jeszcze tam gdzie jest przeciwmgłowy w blendzie. A widziliscie cenne 3 swiatła stopu oryginalnego do 155 ? :| Przeraziłem się.
jakby światło stop było na środku i na całej szerokości blendy to może było by spoko a tak to wg mnie lipa - już lepiej za szybą
No ja bym chciał całą zrobić tylko po pierwsze primo nie wiem czy jest tam tyle miejsca a po drugie primo żeby to wioską nie zalatywało:)
blenda na allegro tania więc zaraz możesz wrócić do oryginału :D
Też prawda:)
grzybek w takim razie czekam:)
Kilka lat temu u nas forum też ktoś próbował coś takiego zrobić. Był temat ale teraz nie mam czasu znaleźć, jak ktoś z forumowiczów robił trzeci stop w listwie odblaskowej na tablicą rejestracyjną.
Moim zdaniem niezły pomysł, wygląda to lepiej niż trzeci stop umieszczony w spoilerze na klapie - nie wspominając nawet o takim za szybą.
No taki za szybą to lipa, boję się tylko że się narobię a cała listwa będzie zalatywała wioską, tyle światła. No i chyba lepiej zrobić to na zwykłych żarówkach żeby wyglądało jak seria - co wy na to??
Pomysł raczej słaby, podobnie jak montaż spryskiwaczy lamp tylnych w tej listwie.
tak to wygląda w toledo.... powiem Wam że efekt ciekawy, w Alfie było by ładniej bo nie trzeba robić przerwy na zamek no i są już diody smd w fajnej cenie...
Edit: a tutaj macie jak to wygląda w 155 http://www.forum.alfaholicy.org/145_...p_155_a-2.html
Niestety z racji pogody nagranie mojego wydechu pojawi się z opóźnieniem:) error, możesz zrobić zdjęcie swojej puszki z zewnątrz jak ona się trzyma??
ale ja nie mam oryginala:/ja mam teraz troszke pocudowany teraz...zobacz u mnie w galerii o mnie...
Albo założyć jakąś lotkę ze stopem ja mam taką u siebie orginalną zendera
No to lipa skoro kombinowany.
Nikt nie chce mojego w zamian za oryginał??:)
witajcie,
mam szybkie pytanie
czy moge wymienić samą rolke w napinaczu klinowego?
http://www.autkoplus.com/img/product/68142/kind/1