Oj tam czepiacie się, zależy od listonosza, jak jeździ rowerem albo motorem i ma za małą torbę to musi ten format A3 jakoś tam upchać :D
Printable View
Oj tam czepiacie się, zależy od listonosza, jak jeździ rowerem albo motorem i ma za małą torbę to musi ten format A3 jakoś tam upchać :D
Lepsza jakość zdjęć i będzie lepiej wyglądało to na druku.
Ja bym też prosił o jakieś lepsze zabezpieczenia. Wolałbym dołożyć drugie tyle do przesyłki, a dostać go w idealnym stanie. Kumple odebrali, otworzyli. Paru zapaleńców motoryzacji pośliniło się nad zdjęciami, ale z tego co mi pisali, to kalendarz "mocno dostał w de". Szkoda.
ja tez dostalem, nie widze tragedii z tym lutym wielkiej, jak wisi na scianie to tego nie widac - swoja droga, ja musialem biegac na poczte z awizo, pomimo ze bylem w domu - na awizo jako przyczyne niedostarczenia przesylki mialem wpisane "pada deszcz" :D
A orientuje się ktoś, jak działa inPost w mniejszych miejscowościach? Tzn jak z doręczeniami? Cenowo jest ciut korzystniej, ale może lepiej jakościowo by było.
InPost, InPost, to Ci od paczkomatów? U nas z energetyki podpisali z nimi umowę na dostarczanie rachunków za prąd, po jakimś czasie już nie nosili tylko dalej poczta doręczała, z tego co ludzie mówili to rachunki były zostawiane gdzie bądź jak kogoś w domu nie było, pod wycieraczką, pod doniczką i nie ważne czy padał deszcz czy śnieg... Mieli za dużo do dostarczenia a za mało czasu, jak jest teraz to nie wiem, taka sytuacja miała miejsce w ubiegłym roku lub 2 lata temu.
Zresztą nawet poczcie się zdarzają wpadki, kiedyś znalazłem papiery z KRUS'u (ubezpieczenie) pod doniczką już zmoknięte w połowie...
Mozna jeszcze kupic kalendarz z nadwyzek jakis ?
Wysłane z mojego GT-N7000 przy użyciu Tapatalka
raczej z inpostem lepiej nie będzie niż z pocztą bo oni albo wsadzą zwijając kalendarz do paczkomatu albo zostawią jak koledzy wyżej pisali pod doniczką itp.
Jedyne rozwiązanie sensowne to po prostu jakieś tekturki z jednej i drugiej strony kalendarza tyle, że łatwo się mówi zza biurka. Jak się domyślam to jest nie tyle kwestia 1 czy 2 zł za tekturkę co czasu jaki trzeba poświęcić na zorganizowanie takich tekturek i dodatkowego czasu przy i tak czasochłonnym pakowaniu tego.
No ale co mnie z punktu widzenia odbiorcy interesuje, czym jeździ listonosz i jaką ma torbę? Ja chcę mieć nieuszkodzoną przesyłkę, a mój kalendarz ktoś zgiął w pół i zgiął ten drucik na którym wiesza się kalendarz. Ni chuja nie idzie go wyprostować i nie da się prosto powiesić kalendarza.
Także chętnie w przyszłym roku dopisze się do listy i dopłacę nawet i 10pln za zabezpieczenie przesyłki.
ktoś chce odsprzedać? :)
Kalendarz świetny ;) Dotarł szybko i cało;)
Pokazałem go paru osobą i kilka osób doczepiło się do zdjęć,że niektóre słabo dopasowane do miesięcy bo choć auta na nich piękne to jednak kalendarz i np w marcu nie widzieli jesiennych "złotych" drzew.
Albo w maju dojrzałej kukurydzy na polach ;)Miesiące wiosenne a sceneria trochę oderwana.
Może przy przyszłych edycjach kalendarza warto zwrócić na to uwagę ;)
Sceneria taka jak polski klimat
Na przyszły rok będę wysyłał w takich opakowaniach i tylko jako paczki pocztowe
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...014/12/878.jpg
Ostatni kalendarz! Zapraszam do licytacji :)
http://aukcje.wosp.org.pl/kalendarz-...olicy-i1253780
Wysyłka gratis :)
wiecie...wszytko fajnie ale przeglądam kalendarza a tam niespodzianka...jest dwa razy marzec a nie ma kwietnia:/ !!!! nosz kur!@#%.... mać...
:p:p:p:p:p:p:p:p
akurat sie nie ma z czego smiać :)...niezle mi to podniosło ciśnienie...nawet alfowskie kalendARze się potrafią spierniczyć :) DLACZEGO JA???
Pytanie czy to ten jeden czy cała seria poszła taka:)?
W moim kalendarzu na 2015 nie ma października. To są jaja.
Ja nie mam września
Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka
:d:d:d:
Bocian - widzę, że znów zaczynasz drwić :)
Kalendarze alfaholików są niepowtarzalne, albo luty ma nadliczbowe dni albo miesiąca brakuje... nigdzie indziej, tylko u nas jedyne i niepowtarzalne :)
Tak jak z alfami są jedyne i nie powtarzalne :D
piszcie każde takie byki drukarni. może da radę coś z ceny zejść w tym roku :)
moze nie zbijajcie ceny
a trzymajcie sie jakosci ...
Ale ja nie mam wpływu na pracę drukarni. Ewentualnie mogę sprawdzić każdy kalendarz przed wysyłką, ale to kolejny dzień urlopu będę musiał wziąć :D
No ale zaraz... literówka to fakt nie jest ich wina, ale skoro w niektórych kalendarzach brakuje kartek to chyba to nie jest Twoja wina tylko ich bo źle wydrkowali? Rozumiem że gdyby we wszystkich nie było jednego miesiąca ok "Twoja wina" projekt źle przygotowany, ale taki klocki :)
No chyba że każdy kalendarz jest z indywidualnego pliku?
to nie pierwszy raz drukarnia wywinęła taki numer, sam jestem ciekaw czemu strony pomylili. bo zakładam że robi to maszyna. przy składaniu zamówienia popytam
Tak jak obiecałem cena kalendarza w tym roku będzie niższa tj. 20zł
Z drugiej strony obiecałem lepiej zabezpieczać wysyłke, więc w tym roku będę wysyłał w tekturowych kopertach. Jeszcze jedna zmiana to to, że wszystkie przesyłki będą wysłane jako Paczki Pocztowe a nie listy polecone. Cena wysyłki będzie się zaczynać od 15zł.
kobe83, manager5plentuzjasta159 - z uwagi na defekty waszych egzemplarzy cena kalendarza dla was 10zł + koszt wysyłki
Zapisy ruszą pod koniec miesiąca!
Jestem za. A będzie można zobaczyć wcześniej projekt i zdjęcia na dany miesiąc.
będzie, jak będzie gotowy.
Mozna jeszcze zdjęcia wysyłać?
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
A nie możecie rozważyć by wysyłać przez paczkomaty? Wysyłka jest dużo tańsza niż przez PP.
Ale nie wszędzie one są, a połowa wysyłek to małe mieściny. Na dzień dzisiejszy wszystko leci hurtem przez PP.
polowa alfistow to wsiowe buraki
:D:D:D
oczywiscie zartuje
zeby mie sie tu zodyn soltys nie nerwowal :p