Przy 85 też będę zadowolony. Ale tak już mam, że startuję z wyższego pułapu :)
Pytanie z innej beczki - jakie macie felgi przy zimówkach? Czy w ogóle jest możliwość instalacji felg stalowych 17"? szukałem takich na oponeo i nie ma.
Printable View
Przy 85 też będę zadowolony. Ale tak już mam, że startuję z wyższego pułapu :)
Pytanie z innej beczki - jakie macie felgi przy zimówkach? Czy w ogóle jest możliwość instalacji felg stalowych 17"? szukałem takich na oponeo i nie ma.
Możliwość pewnie jest - ale ja takich felg w salonie nie widziałem. Coraz więcej felg do Julki pojawia się na Allegro .... dziś patrzyłem : są dwa komplety Oryginalnych Alu16" po 1000 zł (nowe) oraz ktoś sprzedaje nówki z Pakietu Sport 2 za 2700 za kpl. - Co jest dość ciekawą ceną :)
Osobiście na zimę postanowiłem zostawić te 18" które mam w pakiecie sport 2 (mam nadzieje że wytrzymają) - a na lato ciemne turbinki
No właśnie - boję się trochę, że po zimie i wysiłkach naszych wspaniałych drogowców tudzież stanie dróg w zachpom. felgi aluminiowe stracą na atrakcyjności...
Cóż najwyżej wezmę te alu 16" tanie na zimę i zobaczymy jak sobie poradzą.
Polecam alu Alfy. Jeśli robią je jak do tej pory to pewnie nie spotkacie lepszych na rynku. Moje wytrzymały 8,5 roku w idealnym stanie zanim je sprzedałem z wozem (z czego 3,5 roku używałem je na zimówkach). Poza delikatnymi odpryskami mechanicznymi od kamieni i jednego od krawężnika nie znalazłem ŻADNYCH przebarwień, ani nawet zmatowień-naprawdę mistrzostwo świata. Oczywiście trzeba o nie dbać i nie dopuszczać do tego, aby pył z klocków hamulcowych wgryzł się w lakier. Żałuję, że Julka ma inne odsadzenie i nie pasowały, bo pewnie nadal bym na nich jeździł.
Dzięki za odpowiedź pewnie tak zrobię.
juuupi :) a moja Czarna Giulietta już jest w Tychach!!!!!!!:crazy_pilot:
mam nadzieje, że już nie długo bede czekał :) na odbiór!!!
Mam jeszcze jedno pytanie, ktoś wie czy spoilery boczne (opcja 926) do G mocno obniżają wysokość samochodu, czy odchodzą głównie na boki i nie mają większego wpływu na prześwit poniżej?
No to jeszcze jedno pytanie - jakby nie konfigurować, to wychodzi że bez pakietu Sport 1 (na 17") to auto nie wyglada tak, jak trzeba ;)
Zastanawia mnie tylko kwestia "sportowego zawieszenia", ktore jest w tym pakiecie i z ktorego nie da sie zrezygnowac - da się na tym jezdzic (po Wroclawiu)? Jechałem autem testowym z pakietem Sport 2 (na 18") i musze powiedziec, ze to przegięcie. W starej A147 mialem 17" i się ich pozbylem, bo zawieszenie było do wymiany po 50 tys.
Ma ktos jakies uwagi, spostrzezenia itp - najlepiej z Wroclawskiego podworka? Bylbym wdzieczny..
Samochód jest na rynku od roku, moze krócej. Rzadko kto zrobi tyle km alfą.
Zawsze mozesz zalozyć 16" do sportpacka. z przodu to nie wielowahacz jak w 156/147. z tylu też solidniej to wygląda a i sztywność nadwozia jest wyraźnie wyższa, już się chyba nie wygina na podnośnikach ;)
dwilk - ale mówisz o 18"? 17" powinny byc minimalnie bardziej.. jesli nie komfortowe, to mniej zabojcze dla zawieszenia ;)
swoja droga zastanawiam sie tez, czy utwardzone zawieszenie sportowe - abstrahujac od komfortu - ma szanse byc bardziej czy mniej wytrzymale od standardowego..
Mam pytanie: czy chipował ktoś już silnik 1.4MA w Julce w ASO? Bo dostałem taką propozycję. Jest jeden plus, bo taki chiptuning nie narusza gwarancji, ale nie wiem jak z jakością i poziomem profesjonalizmu usługi...
W ASO w Płocku, ale szczegółów jeszcze nie znam - dowiem się więcej. Myślałem, że to powszechne zjawisko.
Jabolek..... W jaki sposób masz szyby UV?
To opcja kosztuje bodajże 500 lub 750zł
Hej!
Alfa Giulietta Distinctive 1,4 Mair 170KM
Pakiet Sport 1 + tapicerka skórzana
Bi-ksenony
Nero Etna
Elektrycznie ustawiane i podgrzewane fotele z opcja zapamiętywania ustawień
Blue& Me
Przystosowanie do TT
Aluminiowe progi
Czujnik deszczu plus pas p/w słoneczny
Cena po rabatach 92 500PLN
Warto?
Wyposażenie imponujące - ja bym brał. :)
No właśnie ja wziąłem i jako że kierowałem się sercem to pytam czy dałem się nabrać czy też faktycznie to jest dobra cena. W każdym razie tak czy inaczej nie żałuję. Oddałem stary leasing na fiata bravo i wziąłem nowy na Julkę, załatwili mi to bezgotówkowo no i rata leasingu jedyne 150 zl większa.
Hah, ja również. Diler powiedział, że to prezent od nieuważnych Włochów :)Cytat:
A ja czujniki zmierzchu dostalem gratis :) bo sie pomylili w zamowieniu ponoc :)
Pytanie do Kolegów/Koleżanek którzy już odebrali swoje Julki:
Ile czasu czekaliście na odbiór samochodu od momentu kiedy został wyprodukowany? Tzn. czy macie wiedzę ile czasu trwał transport z Włoch do Polski, potem do dealera i wydanie? U mnie mija miesiąc a samochodu ciągle nie ma :(
Ze dwa tygodnie
Dokładnie to opisałem w którymś wątku - użyj opcji szukaj
Dach nie trzeszczy otwarty ani zamkniety, do około 60km/h idzie nawet wytrzymać jadąć z nim otwartym, później już szum jest zbyt duży. Przy zamknietym dachu nie ma żadnego dodatkowego szumu z nim związanego w porównaniu z dachem stalowym.
Ja osobiscie preferuje taki wlasnie szyberdachowy otwierany dach, gdyż
- nie nagrzewa się tak mocno jak dach całkowicie szklany
- można go otworzyć mając wrażenie zblizone do kabrioletu i przyjemność obcowanie ze świezym powietrzem, a nie wychychanym przez klimatyzacje
- daje większe (może subiektywne) poczucie bezpieczeństwa
W każdym razie mam i sobie chwalę. Miło jest na światłach lub w korku poobserwować niebo w cichutkim samochodzie po zadziałaniu Start&Stop. Taka po prostu chwila relaksu dla zabieganych.
Z mankamentów
- dach się nie domyka sam po zamknięciu samochodu (lub nie wiem jak to ustawić)
- nie wiem, czy to jakiś błąd czy taka specyfika ale u mnie aby go otworzyć trzeba nacisnąć dwa razy guzik, przy pierwszym razie się tylko lekko uchyla, przy drugim dopiero możn go odsunac do konca.
Jak przez niego widać masz na tym zdjeciu http://www.nelsontan.com/blog/upload..._03-730725.jpg
Przycisk działa na 3 razy - Pierwszy raz uchyla - drugi otwiera do połowy - trzeci całkowicie. Mi osobiście akurat ten Włoski ficzer odpowiada :) większość czasu ze względu na szum mam daszek uchylony tylko :) Choć jeśli słońce nie parzy to otwieram bo świetny jest obieg powietrza.
W przyszłym tygodniu żona odbiera Julkę :D
Ostatecznie zdecydowałem się na 1.4 MA, czarna pastel
Wyposażenie:
Tapicerka Venere czerwona,
Autoalarm,
Przyciemniane szyby tylnie,
Pakiet Sport 1
Dach panoramiczny,
Elektryczne, podgrzewane siedzenia
Czujniki parkowania przód i tył.
Szkoda, że pojeździć będę mógl dopiero za 6 tygodni...
Pozdro dla forumowiczów.
Gratulacje slusznego wyboru :)
Super!
Tylko jedno pytanie: czujniki parkowania przód? nie bylo takiej opcji....
Panowie,
Probuje sobie dopasowac Julke, ale mam maly klopot bo niestety u dealera w okolicy pewnych rzeczy nie jestem w stanie porownac (brak demowek z odpowiednim wyposazeniem), forum tez przeszukalem, ale ciagle mam troche watpliwosci. Bylbym wdzieczny za odpowiedzi na kilka pytan:
- mial ktos mozliwosc odsluchu zarowno Bose jak i standardowego radia?warto doplacac? temat na forum nie dal mi jasnej odpowiedzi, moze ktos jeszcze cos dorzuci?
- wedlug mojego dealera do pakietu sport1 konieczne jest dokupienie polskory z mikrofibra (2500zl) lub skory perforowanej (3000zl). moze ktos potwierdzic, ze rzeczywiscie tak to wyglada? jezeli tak to czy jest sens doplacic do pelnej skory?
- czy powiekszone, czerwone zaciski rzeczywiscie efektywnie skroca droge hamowania czy to tylko wizualny bajer?
- przyciemniane szyby: rozumiem, ze boczne i tylne? pasuja wizualnie do reszty?
- jak jest ze skladanymi elektrycznie lusterkami? z jednej strony to przydatna funkcja, ale czytalem, ze nie skladaja sie za mocno i jest to niepotrzebny wydatek?
- przednia szyba jest ogrzewana tak samo jak tylnia ("paski w szkle?:)")? jezeli tak to jak to wplywa na widocznosc?
Z gory dziekuje za wszystkie odpowiedzi i mam nadzieje, ze search mnie nie zawiodl :)