tak,kulku kolegow juz smiga swoimi Gt z takimi kompletami:)
Printable View
tak,kulku kolegow juz smiga swoimi Gt z takimi kompletami:)
Możesz podać cenę każdej rury na priv?
Witam a do mojej 156ki znajdzie sie ?
Zamawiam rurę górną do 147 2006r 1.9 JTDM 8v 120KM
Masz PW, czekam na odp ;)
Poszly odpowiedzi:)
Witam kolega misiek zrobił kawał dobrej roboty ,a rury naprawde poprawiają osiągi.Polecam
Można na pw ile za górę i dół do 147 8v 115KM 2001 razem z wysyłką? :)
Ile by kosztował komplet do mojego samochodu ? ,ewentualnie sam dół turbo-IC silnik JTD 110KM.
robi ktoś rure od turbiny do IC z kwasówki?
Przepraszam że być może zaśmiecam temat, ale mam takie pytanie w związku z rurą turbo --> IC.
Co myślicie żeby oryginalną rurę zastąpić gumową rurą tłoczną do wody (taką jak w linku). Wydaje mi się że była by idealna przy tym zastosowaniu,
wygląda podobnie do oryginalnej z tym że jest sztywniejsza ( to chyba nawet lepiej).
http://handel.somar.pl/product.php?id_product=1949
a jak dopasujesz ten waz?jesli zrobisz na nim zagiecie to zmniejszysz przekroj,no chyba ze bedzie mial ksztalt jak orginal
Witajcie ,czy zmiana rur dolotu z miekich na twarde moze spowodowac wzrost paliwa ?w mojej 156 srednie spalanie wzrosło z 6,2 na 7,4 l
Dzięki i pozdrawiam!
No i polecam też.
Załącznik 97733
Załącznik 97734
Moje też dotarły. Montaż wkrótce.
dzieki serdeczne
Załącznik 98485
Do 147-demki 1.9 jtd 115 KM jakiego rozmiaru będą pasować łączniki? (górny dolot)
Jaki jest koszt dolnej polerowanej rury turbo -> IC do AR 156 SW 1.9 JTD 115KM 2003r
A ktos sie orientuje kto robia gorna rure do silnika 2.4 20V, kolega misiu wyjasnil mi ze musialbym ecu przenosic. Ale i tak dzieki wielkie za dolna :)
Rury zamontowane - dolna i górna rura pasowała bez zarzutu :-)
ALEEE... zauważyłem że górna rura strasznie się grzeje !
Czy ktoś też spotkał się z tym problemem ? Może ktoś znalazł rozwiązanie ?
Czym owinąć rurę żeby ja zaizolować przed ciepłem z komory silnika ?
Raczej to normalne że się grzeje. Izolacja ta co jest pod maską powinna wystaczyć. Zawsze możesz użyć tych do ruł grzewczych :P Ale wygląd nie ten sam:P
Witam,chciałbym się dowiedzieć o komplet do 156 2.4jtdm 20V,
bo coś zasłyszałem że nie da rady.
Witaj misiu7911 właśnie dzisiaj otrzymałem elegancką rurkę. Odrazu zamontowałem i pasuje idealnie tylko że jak narazie na gumie bo nie zamówiłem sylikonów. Ale i tak efekt jest super. Odcięcie równiutko starej rury i wstawienie kwasówki zajęło jakieś 30 minut dla kogoś kto robi to pierwszy raz. Jak dla mnie bomba:)
Jeszcze jedno.JAk szybko się grzeje silnik i wentylator wyje jak szalony bo temp wzrasta do ponad 100 stopni C ma to coś wspólnego z wcześniejszą nieszczelnością starej gumowej rury? Bo trochę tak jeździłem i nie zaglądałem pod maskę czy jest nieszczelność. Może dolny też ma nieszczelność
Witaj skąd wziąłeś taki napis Fmic performance?
Jeśli można wiedzieć oczywiście
Witam,
Czy masz dostępny komplet do 156 2.4 10v 150KM ? Jeśli tak to w jakiej cenie i jaki jest przekrój?
Witam, czy moglbym prosic na PW koszt gornej i dolnej rury do 156 2.4 JTD 136 KM?
Dolot już siedzi. Auto wreszcie czuć że ma turbo. Jak wyjąłem starą to nieźle ktoś tam napartaczył. Z tego zachwytu na przejściu nie zauważyłem czerwonego i bym ludzi poprzejeżdżał na pasach:p Dzięki misiek;)
Alez prosze:)
Macie rację jest nieźle zbiera się o wiele szybciej ale z tej mocy, moja bella pokazuje fochy i raczej będzie termostat do wymiany bo się grzeje że uff. powyżej 100 dochodzi i to go jeszcze boli. A stara guma dolotu pęknięta na jakieś ok 6 cm aż prześwit i dalej tak gdzieś z 15 cm pęknięta w środku więc miała przedmuchy straszne. Wyobraźcie sobie jak teraz u mnie turbo się odezwało.
Dzięki Misiek:cool:
słuchaj, zrobisz mi górną rurę dolotową do lybry jtd? wyślę ci wzornik czyt. starą rure.
mam możliwość wyspawania dolotu z kwasówki , tylko średnica zewnętrzna to 50mm wewnętrzna 48mm , nie będzie za mała ta rura ??
Dolocik doszedł, graty of Fmic także, teraz tylko zakładać :)
Załącznik 101404
Dzięki!
Czy ktoś miał przypadek, że zsunęła mu się opaska od węża Turbo-IC?
Mi właśnie przedwczoraj, obluzowała się i zsunęła, 2 tys i dym i zero mocy.. Na szczęście wróciła na swoje miejsce i jest tak jak było, czyli super :)
Opaska jest na zatrzask, więc ciężko żeby się sama zsunęła, chyba że masz skręcaną. Najlepiej to ją wymień, bo może jest z nią coś nie tak, albo była źle założona. No chyba że mowa o opasce takiej jak sprzedają w FMIC, ale ta też nie powinna się sama zsunąć po odpowiednim montażu ;)
Kolego Misiu prosiłbym o cenę górnej do 1.9 jtd 115 km. Z góry dziękuje za PW ;)
witam !! ile za rurę do 156 sw 1,9jtd po między turbo a ic
'Mogę dostać PW z cena górnej do 1.9 jtd 115 km. Z góry dziękuje
Proszę o wycenę górnej i dolnej rury do 1,9 150KM.