W dziale Giula/Stelvio jest temat "Leasing na Alfę" poświęcony różnym formom leasingu, nie tylko w ramach FCA. Na pewno część informacji będziesz mógł wykorzystać.
Printable View
W dziale Giula/Stelvio jest temat "Leasing na Alfę" poświęcony różnym formom leasingu, nie tylko w ramach FCA. Na pewno część informacji będziesz mógł wykorzystać.
Ok dzięki, muszę poczytać i pogadać z dobrą księgową, która opcja się bardziej opłaca.
Z tego co wiem, nie ma możliwości odliczenia całego VAT z raty leasingowej jeśli samochód jest używany do celów prywatnych.
50% vatu odliczasz od raty i innych wydatków chyba że chcesz 100% to musisz cały czas udowadniać ze auto służy jedynie do działalności (prowadzenie kilometrowki).
Co do samego leasingu to znajdź takie auto które Cie dokładnie interesuje i weź kilka ofert. Potem mozna je przecież modyfikować np zwiększanie opłaty wstępnej czy wykupu kosztem a zmniejszenie raty.
Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
Ja kupowałem w Poznaniu, nie chciało mi się nigdzie jechać, a dostałem ofertę nie do odrzucenia właściwie (miałem Julkę wcześniej, więc chciałem coś innego i prawie zamówiłem już Mazdę 3, ale jak dostałem propozycję cenową na Giuliettę, to nie miałem wyboru :D).
Witam, rodzice są zdecydowani na zakup nowej giulietty.
Wersja super, 150km, fotele z alcantarą, pakiet veloce, felgi 17" - to taki mus.
I teraz pytanie do bardziej zorientowanych - jaki rabat idzie wyhaczyć u dealera maksymalnie zakładając, że rodzice aktualnie także jeżdzą AR? Czy ktoś ma doświadczenia w tym temacie?
Jeśli samochód na zamówienie, to maksymalnie ok. 16%, bardziej realne jest 13 - 14%.
Teraz nie wiem, ale w 2011 gdy kupowałem swoją to można było 20%. Na Giulie też podobny teraz dostałem. Oba auta były brane na firmę.
Enviado do meu iPhone usando o Tapatalk