jeszcze podaj kod błędu :)
Printable View
jeszcze podaj kod błędu :)
Z chęcią, ale nic więcej w pliku nie ma :)
Załącznik 67361
alfadiag pokaze parametry środowiskowe dla M 2.10.3
No panowie doradźcie bo tracę siły. Nie potrafię normalnie nie potrafię:P...
Z citroenem c5 łączy się bez problemu, diody mrugają, a w alfie nic, dupa blada. Świeci tylko czerwona i 0 komunikacji.
Czy GND w kostce obd (środkowy z trzech wejść) jest masą samochodu czy masą sygnałową?
Próbowałem podłączyć 5 kabli czyli pin 4,5,7,15,16.
4 klema --- aku, 5 masa sygnałowa ( środek wtyczki), 7 i 15 do wtyczki i 16 + do aku
I TEŻ nic... interfejs nie daje znaku życia, a programy też go nie widzą tak jak widzą go przy podłączeniu do C5.
Witam mam kabel elm 327 lącze się bezproblemowo przez alfeobd i fiatecu scan z komputerem silnika jednak potrzebuje poloczyć się z body, jednak alfa obd tylko powoduje restetowanie sie zestawu zegarów jak bym kluczyk do pozycji mar przełączał, a fes pokazuje sprawdz kabel itd... cos nie tak z tym kablem czy problem moze z systemem windows 7
potrzebuje się połączyć z body aby zrobić proxi mam nowy zestaw zegarów
- brak połączenia z body komputerem dla AR 147 może świadczyć o tym, że interfejs nie jest przerobiony.
- dla body komputera jest włączany szybszy protokół transmisji dlatego interfejs nie łączy z body.
- nie znam metody jak można inaczej sprawdzic poprawność interfejsu, oprócz podłączenia do innego auta z rodziny AR.
Witam serdecznie! Mam prośbę, czy ktoś może sprawdzić mi logi z AlfaOBD (załącznik). Silnik minimalnie nierówno pracuje na jałowym :-). I szczerze to nie mam pojęcia co jest grane. Aaa jeszcze w załączniku błąd jaki czasami się pojawia. Po wykasowaniu spokój. Silnik 2.0 T.S. ME 7.3.1 ver z 2001 roku.
Witam kupile kabel na allegro i dostalem do niego jakies programy ale wszystko to wersje demonstracyje . I nie moge nic zrobic . Powiedzcie mi czy tym kablem wogole cos zrobie i jakim programem??? Z góry dziekuje i pozdrawiam . A tutaj dodaje link do aukcji na ktorej zakupilem kabel http://allegro.pl/uniwersalny-interf...764722653.html
no to powiem Tobie, że ostro przepłaciłeś.przeczytaj ten wątek i będziesz widziałe wszytsko. w skrócie powiem. FES, AlfaOBD