A przy okazji Chorwacji - to tamtejsze paliwo nie zrobiło na mnie dobrego wrażenia. Średnia spalania była tak pod litr większa niż na austriackim czy polskim i obroty sobie dziwnie potrafiły zafalować. No chyba że z powrotem jest pod górkę :)
Printable View
A przy okazji Chorwacji - to tamtejsze paliwo nie zrobiło na mnie dobrego wrażenia. Średnia spalania była tak pod litr większa niż na austriackim czy polskim i obroty sobie dziwnie potrafiły zafalować. No chyba że z powrotem jest pod górkę :)
No helmuta chyba nic nie przebije.chyba ze chodzi o cene,w hiszpanii 1.15e litr a na wioskach jeszcze mniej☺
Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka
(Offtop)Grzechu7 trollujesz kazdy topic,bylo kupowac alfe od Mirka po kosztach i wylewac teraz zolc na forum?;)(koniec offtopa) ostatnio jak tak sobie do roboty powolutku jezdzilem to do 7.6 zeszlo ale to jest krotka trasa 10km w jedna strone,na dluzszych nie da rady chyba ze jak dziadki w niedziele do kosciola[emoji14]
Czego sie czepiasz?napisalem ze niemieckiego paliwa nic chyba nie przebije jezeli chodzi o jakosc a dalej napisalem o cenie w kraju w ktorym sie znajduje. Nie kupilem od mirka tyko z salonu ,5lat temu gdy szanownemu koledze sie snila taka alfa
Nie zrozumiales o czym do Ciebie pisze,wiec nie wazne
hehe a ja mam od Mirka i jestem mega zadowolony. Następne auto jak będę miał kupić to też do niego zapukam . Nie każdy handlarz szrotem handluje :P
Panowie, a Wy też tak macie ze jak dajecie na luz i dojeżdzacie do świateł to spalanie rośnie z 2.0 na 5-6 litrów?
Tak samo hamowanie silnikiem spada tylko do 2.0.
Dodam że to 2.4 20v bez dpf, egr i klap.
Spada do 2.0 bo to jest minimalna wartość która pokazuje wyświetlacz, jak byłoby 0.5 l to tez pokaże 2. Natomiast to ze spalanie rośnie dojeżdżając na luzie wynika z tego ze ono na prawdę rośnie :)
Dlatego lepiej dojeżdżać do skrzyżowania hamując silnikiem (jeżeli się da) a nie na luzie ;)
Z tym chwilowym to nie byłbym taki pewien . Ja zauważyłem stojąc w korku na dość znacznym spadzie , że puszczając auto z hamulca ( silnik na jałowym ) auto zaczyna się toczyć siłą rzeczy a na wyświetlaczu pokazują się wartości 14-16L ( chwilowego ) .