-
Ten KKL masz już przerobiony, a świadczy o tym ten przełącznik na wtyczce OBD. W jednej pozycji łączysz się z AIR BAG, w drugiej z ABS, a w trzeciej z ECU - niekoniecznie w tej kolejności. Jeżeli nie przełączałeś to masz powód dlaczego nie mogłeś się połączyć. W FES musisz też "trafić" w wersję ABS oraz ECU przy wyborze metody łączności. Pozdrawiam
-
kolego , dzieki za odpowiedz ale akurat przelaczalem tym przelacznikiem.jakimi programami mozna sie jeszcze polaczyc
-
JAk masz taki kabel to nie musisz nic przerabiać.
czasem trzeba popróbować kilka razy zanim się uda połączyć. Spróbuj na MultiScanie się poąłczyć. sciagnij z netu
-
wszystko ok , a jaka jest roznica pomiedzy kablem vag kkl , a ELM327?
-
ELM obsługuje też CAN.VAG KKL nie obsługuje tego protokołu.ELM jest szybszy
-
Witam. Panowie, może Wy mi pomożecie. Mam problem z kablem kll (niebieski viaken). Wcześniej wszystko było dobrze jednak ostatnio zupełnie nie mogłem się połączyć z samochodem. Odinstalowałem kabel i zainstalowałem wszystko od nowa. COM ustawiony mimo to nie mogę się połączyć. Może coś z laptomem? Jak myślicie?
-
-
mam problem z instalacją sterowników do kkl od vikaena. na PC za pierwszym razem dobrze się kabel zainstalował, niestety na laptopie instaluje się automatycznie a gdy chcę wgrać sterowniki wyświetla się komunikat że kreator nie znalazł bardziej odpowiednich sterowników niż te obecnie zainstalowane.
co zrobić?
-
- jeśli system to XP, to zrób tak:
- idż do katalogu Windows, potem do katalogu INF, przeszukaj od końca pliki oemxx.inf.
- jak w treści maja informację o porcie COM, skasuj je.
- skasuj także odpowiadający plik oemxx.PNF.
- teraz możesz zrobić aktualizację sterownika.
- jak ten krok nie pomoże i Windows zainstaluje swoje sterowniki to w pliku który powstanie oemxx.inf zobacz jakie stosuje sterowniki i je skasuj z katalogu windows\system32\drivers.
- teraz ponownie zrobić aktualizacje sterownika, wskazując poprawny katalog ze sterownikami.
-
mam właśnie XP i nie mm w Windowsie katalogu INF ani tych plików.. :/