Challenge accepted :D W wakacje mam zamiar zrobić swoją AR i C5 rodziców :cool:
Printable View
Hehe ok! Mam tutaj jednak oczywiście na myśli zrobienie "korekty" - czyli usunięcie przynajmniej większości zarysowań, a nie przesmarowanie i zatuszowanie niedoskonałości. Efekty pracy zaobserwujesz po dokładnym wymycia IPA.
No dobra to nie będzie taka korekta :P Jak na to poleci jakiś cleaner z sealantem to jakoś będzie wyglądać :D
Ręczna korekta ... ludzie. Ręczne to jest przepolerowanie auta a nie korekta.
Osobiście nie napisałem, że zrobię korektę :P W moim odczuciu dogadłem się z Maskiem, że nie jestem w stanie osiągnąć tego co po prawdziwej korekcie maszynowej :)
W zależności od lakieru - teoretycznie - efekt niemal idealny jest możliwy do zrealizowania ręcznie, ale na całym aucie zajęło by to pewnie >100h ciężkiej pracy. Maszynowo ogarnięty detailer musi spędzić ponad 20h, żeby uzyskać przyzwoity efekt. Takie są przynajmniej moje doświadczenia i wiedza. Ręcznie więc uważam to za "mission impossible". Mija się też to z celem, bo za dobre 200 zł można kupić maszynę, choćby używaną.
Ręczna praca to ciężka harówka wielu klientów zdzwoni, pisze że Ultimate Compound nie działa po pytaniu ile trwała praca nad maską no z pół godziny leciałem ;-) to odpowiadam że z 3 godziny za mało.
Jeśli ktoś chce oganąć auto 1-3 i potem używać maszyny do nakładania cleanerów politur itp spokojnie staczy maszyna Euroteca
http://allegro.pl/polerka-samochodow...233636492.html
Posiadam taką do dziś ( używam przy polerowaniu felg) zrobiłem ną z 5 korekt trenowałem i ćwiczyłem na tej maszynie.
też taką mam. Już sporo zrobiła.
Albo jestem ślepy, albo nigdzie nie widzę czy to jest oscylacja, czy rotacja?
A i nie widzę żeby miała stabilizację obrotów, a to podobno dość ważne (nie jestem specem) :)
To oczywiście rotacja - oscylacji w tej cenie raczej nie masz szans dostać ;)
Stabilizacja obrotów to też nie ten przedział cenowy.