Raczej aż dwa kluczyki, normą w uzywanych Spiderkach jest jeden ;)
Printable View
Ja mam półtora...
Z cyklu chwalę się...
No to ja mam trzy :-), dwa kluczyki od alarmu i kartę kodową ;-) zaleta auta z polskiego salonu.
Kurde masakra :D Większość tych co oglądałem miały minimum 3 kluczyki jak nie 4ry (chyba do 2001 fabryka dawała 4 a potem 3). Dlatego ja już kręcę nosem jak są dwa.
Właśnie urzekł mnie klimacik spidera, a moja żona nie chciała wysiadać :P. (Już sobie wyobrażam bezcelowe błąkanie się po Śląsku z otwartym dachem w nocy słuchając Pink Floyd)
Tylko kurcze takim spiderem pół biedy jechać samemu, super z żoną/dziewczyną ale kurde jakiegoś kumpla przewieźć z pracy czy coś to mi coś w tym nie pasuje :P
Przy spiderze na pewno nie będe patrzył na silnik i w sumie taki TS byłby idealny do niego, więc myśle że czas oczekiwania na samochód zmniejszy sie mi dwukrotnie bo szukam teraz albo spidera albo Gtv :P
Odnośnie tego od Majki to rzeczywiście jest kozak :D
[QUOTE=toddlockwood;2074644]Kurde masakra :D Większość tych co oglądałem miały minimum 3 kluczyki jak nie 4ry (chyba do 2001 fabryka dawała 4 a potem 3).
Ja w Gtv z 2003 r. mam 4: dwa z pilotem, jeden bez i jeden master + karta kodowa. Samochód z polskiego salonu.
O GTV 3.2 !!! Witam kuzyna! Jaki porządny chłop, pierwszy post na forum i od razu w naszym wątku :)
Czyli ujawniłem kolejną w Polsce :). U mnie od 2010 r.
A forum przeglądam od jakiegoś czasu, fajnie poczytać o rozterkach innych :P.
Planuję się pochwalić 145 niedługo, dlatego założyłem konto i dorzuciłem swoje trzy grosze w tym wątku.