Cewki albo świece... Chodzi na 5 garów. Chwilowo dla zdrowia wskakuję na rower :)
Printable View
Cewki albo świece... Chodzi na 5 garów. Chwilowo dla zdrowia wskakuję na rower :)
Dzisiaj pod domem zauważyłem albo raczej usłyszałem, ze zaworek odpowietrzający puszcza wodę z chłodnicy i to dość wartkim strumyczkiem :(
Na szczęście płynu za bardzo nie ubyło i temperatura sie nie podniosła wiec mniemam, ze stało sie to kilka metrów przed wjazdem.
Okazało sie, ze gwint zaworka jest ułamany wiec końcówka została mi w ręce a plastikowy gwint jest ciagle wkręcony w gniazdo. No i teraz myśle co z tym zrobić bo nawet lawety do mechanika nie podprowadzę pod blok. Dolać borygo i odjechać te 300 metrów z rana na zimnym czy co uważacie?
Wczoraj wieczorem zacząłem przeglądać zdjęcia mojej GT, kiedy nie była jeszcze moja. Skupiłem się zwłaszcza na zdjęciach kiedy stała jeszcze na placu w Szwajcarii, i zacząłem je analizować. Na jednym ze zdjęć brakuje jednej poprzeczki na scudetto, a ja kupiłem tą GT bez żadnych braków:
Załącznik 229701
Dzisiaj jakiś diabeł mnie podkusił, i zacząłem ruszać tą poprzeczkę - oczywiście z sukcesem ją wyrwałem, pomimo tego, że była całkiem dobrze przyklejona...
Zmieniajac napinacz w 166 2.4 zerwalem gwint w bloku,bo dokrecalem go na napietym napinaczu(nie zablokowalem)...szczescie w nieszczesciu,ze dalo zalozyc dluzsza srube,ktora przeszla z drugiej strony gwintem i udalo sie skontrowac naktetką.Trzyma lepiej niz w oryginale a i procedura napinania tez udana
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
Załącznik 229709
[notranslate]Alfa[/notranslate] już nie bubu :yes2:
A ja chyba dzisiaj załatwiłem sam sobie silniczek :mad: Wymieniłem olej i uszczelniacz chłodnicy oleju, po 10 km jazdy wywaliło mi komunikat na desce: Low Engine Oli Pressure, przejechałem jeszcze 200m, co prawda na niskich obrotach ale jechałem. Nie wiem, spanikowałem bo jak wywaliło komunikat to byłem na środku skrzyżowania i chciałem odjechać w bezpieczne miejsce. Wywaliło cały olej przez nowy uszczelniacz chłodniczki, także obawiam się najgorszego ;/
Nie wiem czy dobry dzial czytajac wczesniejsze posty ale sprobuje..
Przyszly mi wczoraj z ali ledy do kierunków w 159, wymienilem 2 z tylu i oczywiesie wywalilo błąd. Zmienilem wiec na zwykle żarowe zarowki i blad nie chce zniknąć..?! Gdzie wczesniej sam sie usuwał po odpieciu ledow, czy bede musial usunac error przez obd?
Już naprawione:) cały dzień walczyłem żeby interfejs podpiąć do kompa bo miałem problem ze sterownikiem a tu jednak stary patent zadziałał ;p
+34 na zewnatrz a mi zaczelo syczec spod maski.dymu pelno w srodku sie zrobilo juz myslalem ,ze sie pali ale wychodze blizej pod maskę i slyszę,ze to cos przy chlodnicy...no taki upal a mi sie chlodnica klimy rozszczelnila :-D
...moze ktos ma do 166 2.4 2000r. w dobrej cenie i sprawdzoną ;-)
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
Robi się gorąco a moja Bella się zbuntowała. Wczoraj zaczęła się coś za bardzo grzać. Oglądam w domu co się stało a tu wentylator chłodnicy stoi w miejscy i nawet ręką nie idzie go zakręcić :mad: