Jak mkeszkasz w Belgii, to nie lepiej się przejechać do Squadra Tuning?
Printable View
Jak mkeszkasz w Belgii, to nie lepiej się przejechać do Squadra Tuning?
Myslelem ze uda mi sie znalezc cos blizej do Squadry mam 250km ,ze Squadra nie mam doswiadczen ,ale z Savali juz tak i prawde mowiac ,nie sa az tak bardzo pozytywne jak wszyscy mowia
a tak z chorej ciekawości - z silnika 2.0 - 280 KM , ile przy chipsie można oczekiwać racjonalnie i bez wysilenia
- KM ? , Nm ?
tak bez większej napinki dla silnika ?
Ja czekam na montaż Racechip w wersji RS ze sterowaniem z poziomu BT i apki w telefonie ;)
Zobaczymy czy będzie takie odczuwalne WOW ;)
Jak trzeba to świece też wymienię dla świętego spokoju bo mają już ponad 10kkm
Auto to Giulia Veloce 11-2018r z ok 30kkm przebiegu, paliwo PB98 plus Archoil AR6900-P Max.
Czy temperatura może mieć duży wpływ na moc? Dzisiaj byłem zrobić chipa w swojej 2.2jtd 180KM i seria pokazała 160KM. Po chipie 186. Temperatura na hamowni 36st. Ciśnienie 976. Czy moze te silniki lubią sobie nie trzymać mocy? Z motorem raczej wszystko ok, kreski ładne, przebieg auta 40tys km.
U mnie przy temp. zasysanego powietrza 23 st., seria 180 KM ze skrzynią manualną, pokazała 190 KM przy 3700 obr. i 415 Nm przy 2350 obr. w trybie Dynamic.
Robiłem w Cinsofcie.
[QUOTE=kacperr;2323015]Czy temperatura może mieć duży wpływ na moc? Dzisiaj byłem zrobić chipa w swojej 2.2jtd 180KM i seria pokazała 160KM. Po chipie 186. Temperatura na hamowni 36st. Ciśnienie 976. Czy moze te silniki lubią sobie nie trzymać mocy? Z motorem raczej wszystko ok, kreski ładne, przebieg auta 40tys km.[/QUOTE
Oczywiscie ze moze ,36st to bardzo goraco jak na robienie programu.
Witam,
w temacie "tuningu", czy znacie miejsce, które poradzi sobie z następującymi poprawkami:
- permanentne zlikwidowanie trybu żeglowania w N i A
- zlikwidowanie składania lusterek po zamknięciu przez dotknięcie klamki
- punkt najważniejszy: spowodowanie, żeby paliwo nie było wtryskiwane przy jedzie w dół wzniesienia. Obecnie spalanie podczas zjazdów to około 5 litrów i samochód stale przyspiesza. Chcialbym tam widzieć zero litrów i hamować biegami jak należy). GPF nie musi się przecież czyścić przy każdym zjeździe?!
Więcej życzeń do ewentualnego tunera nie mam.
(Giulia Veloce 280, 2022).
Dziękuję z góry za sugestie.