-
Ten sezon będzie trzecim na Nokianach WRA3, moim zdaniem bardzo dobra opana w miarę przystępnej cenie. Trzymanie na śniegu, lodzie, mokrym bez zarzutu, ścieralność też znikoma jak na zimówkę. Mam je w rozmiarze 215/55/17. Co do porównania z Debicą nie wiem bo na zimówce Dębicy nie jeździłem, mam w służbowym samochodzie letnie opony Dębicy i są takie sobie.
-
Kierując całkiem pozytywnymi opiniami tu na forum, oraz ogólnie w internecie zamówiłem Dębice Frigo HP2 do swojej Ali :) Wstępne wrażenia pozytywne - dużo "mięsa" i miękka mieszanka :) Z tytułu że to niestandardowy rozmiar 215/60 R16, mam pytanko do użytkowników takiego rozmiaru, do jakiej wartości pompujecie koła w swoich alfach ? ;)
-
Mam taki sam rozmiar na zimę. Pompuję 2.5 do 2.6 bara.Instrukcja podaje że w oponach zimowych ciśnienie powinno być większe +0.2bara.
Wysłane z mojego LG-M250 przy użyciu Tapatalka
-
Czy może ktoś wrzucić zdjęcie alfy na 215/60r16? Bo walczę z myślami czy kupować na zimę 215/55r16 czy 215/60r16. Chętnie bym kupił na profilu 60 ale boję się trochę że będą "balony"
-
Ja u siebie na ten sezon zarzucę opony w rozmiarze 225/55 R16. Będzie balon, ale 215/55 R16 to jest nieporozumienie. Auto za nisko stoi. 215/60 R16 to standardowy rozmiar Passat B8.
-
Właśnie też szukam zdjęć jak to może wyglądać i nigdzie nie mogę znaleźć. Co drugi na forum twierdzi, że ma taki rozmiar, ale zdjęcia nie ma ani jednego.
-
W tym wątku były takie zdjęcia, poszukać. Sam osobiście wstawiałem
Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka
-
8 załącznik(i)
mam nadzieję że koledzy z forum się nie pogniewają ;) Parę fotek jak to wygląda :) 215/60 R16
-
Nie jest źle z ciemnymi lakierami.
-
1 załącznik(i)
no nie ma tragedii ;) ja miałem na zimę do tej pory 205/55 R16 na serii zawiasie... Felgi zostały, ale zawieszenie poszło w dół i już czeka 215/60 R16 ;) Jak zestaw wpadnie na auto to rzucę fotki dla potomnych ;)