Czym szybko usunac wosk? Spryskac cale auto APC w 1:20 i splukac?
Printable View
Czym szybko usunac wosk? Spryskac cale auto APC w 1:20 i splukac?
1:20? Chyba 1:1
Po co chcesz go usuwać - jak są resztki umyj silną mieszanką APC z szamponem a potem i tak polerujesz to go zedrzesz.
Okej, wiec tak:
"mycie" szampn SG + APC-> polerka pastami manzerna > IPA -> cleaner Sonus -> glaze PB Black Hole -> wosk colli
Jakie pady do tego zestawu uzyc?
Nie mam jeszcze Black Hole, ale chyba to najlepszy wybor taki zestaw?
Ja bym zrezygnowal z PB BH i zamiast niego i cleanera Sonusa kupił tylko cleaner Prima Amigo - który jest tak naprawdę glazo-cleanerem.
Co do gąbek to już chyba trzeci raz Ci odpowiadam - jeśli robisz tylko swoje auto kup Flexipads (biały-żółty-pomarańczowy - każdy 135mm i 80mm).
Jeśli chcesz mieć je na przyszłość i zrobić kilka autem zainwestuj w 3M (zielony-żółty-niebieski - każdy 150mm i 80mm) lub Lake Country (żółty-biały-czarny - każdy 140mm i 100mm http://shiningcar.pl/pl/producer/Lake-Country/8/1/ ).
Wczoraj położyłem na auto Zymol Carbon i Coli 476. Pozbyłem się wszystkich sampli dodo a teraz żałuję, nie ma się czym pobawić w weekend :( Granica dokładnie przechodzi przez środek auta po całej długości. Strona kierowcy carbon, pasażer coli. Jak widać na force kropelkują podobnie ale carbon lepiej odpycha wodę. Jako podkład Prima Amigo na rotacji. Odkąd go kupiłem tylko pozbyłem się innych cleanerów zostawiając jeszcze tylko lusso. Nie mogę się nachwalić Amigo. http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=131877&stc=1
Panowie mam pytanie, czym mogę umyć skórzaną kierownice? te male dziurki mi się pozatykały prawie i w niektorych miejscach skora robie sie matowa... i czym to można jeszcze zabezpieczyć?
Sa specjalne środki do czyszczenia skórę np colorlok, jeśli nie chcesz wydawać kasy to woda z szarym mydłem i szczotka, możesz też użyć apc w niewielkim stężeniu. Matowa skóra powinna właśnie być, wtedy jest czysta, wszytko co się świeci jest brudne.
Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
Dzieki panowie, poprawi sie pogoda to biore sie za pelna korekte autka ;)