Mnie sie podobaja " sprychy" :cool:
Printable View
Mnie sie podobaja " sprychy" :cool:
Tak ,oba komplety to 18 cali,wszystko jest na sprzedaz=kwestia ceny:)
Mi jakos te szpryszki bardziej podchodza,moze dlatego ,ze sa w ciemniejszym kolorze
Ziarnko do ziarnka i zbiera się miarka. Ja np. miałem auto na 16" kołach, więc zostawiłem sobie felgi 16" na zimowe i kupiłem 17" na lato. Zdecydowanie wolę mieć koła na felgach, wtedy zmianę opon na zimowe/letnie mogę wykonać pod domem, nie muszę czekać w kolejkach w warsztacie. Inna sprawa, że felgi 16" można spokojnie wyrwać za kilka stówek, a 17" na rynku prawie nie ma i trzymają cenę. Trzeba mieć dużo szczęścia, żeby trafić coś sensownego za 1000-1500.
Druga sprawa – na 16" można założyć 205/60/16, a w takim rozmiarze można kupić za 400 zł/szt oponę Conti, Dunlop, Michelin. Choć niestety przy tym niehomologowanym rozmiarze trzeba pamiętać, żeby wybrać oponę o nośności 96. A opony 17" dopiero zaczynają się od 500 zł, a ww. marki to kosmos cenowy. Inna sprawa, że opona 225 w zimie... – może w 2.4 i 3.2 ma to odpowiedni docisk. Ja już kiedyś jeździłem w lekkim samochodzie z oponami 205 zimą i nie było to nic przyjemnego, zmiana na 185 to był strzał w 10. Ale to tylko moja opinia. Każdym musi się z tym problemem zmierzyć sam i sam decydować.
ja się poddałem żeby znaleźć 17' w sensownej cenie, które bez dystansów podejdą do "polifta" :(
niestety trzeba będzie szukać oryginałów a wszelkie szprychy mnie akurat mało się podobają :(
Koledzy ,wie ktos jak sciagnac ta oslonke ze sruby zabezpieczajacej?Załącznik 110286
takie pytanko,czy te felgi sa konkretnie dedykowane do 9?mysle ze tak ale chce miec pewnosc:)
Z tego co kojarzę to są felgi dedykowane do Giulietty.
do 9 i do Giulietty owszem, ale nie wiadomo czy pod duże Brembo wejdą...może ktoś sprawdzał